Son Güncelleme:
Soğan halkaları tarifi
Çıtır çıtır, enfes soğan halkalarını evinizde yapmaya ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
3 adet kuru soğan
2 çay bardağı un
2 çay bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
2 şişe maden suyu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı mısır gevreği
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Servis için;
Ketçap
Hardal
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti
· Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz
Soğan halkaları tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Kuru soğanların kabuklarını soyup uç kısımlarını kesin.
- Soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin.
- Her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırın.
- Derin bir cam kaseye un ve nişasta ekleyin.
- Soğan halkalarını un ve nişastalı karışıma bulayın.
- Soğan halkalarına bulamak için kullandığınız un ve nişastalı karışımının artan kısmına yumurta ekleyin ve bir çatal yardımı ile karıştırın.
- Daha sonra üzerine tuz ve maden suyunu ilave edip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Ardından Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine mısır gevreğini ekleyip un kıvamına getirin ve cam bir kaseye aktarın.
- Çıtır kaplama için, soğanları ilk yumurtalı harca ardından mısır gevreğine bandırın.
- Tüm soğan halkaları için aynı işlemi uygulayın.
- Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün hafif yağladığınız iki haznesine soğan halkalarını ekleyip bir fırça yardımı ile üstlerini yağlayın ve sebze programında 15 dakika pişirin.
- Çıtır çıtır soğan halkalarınız hazır.
- Ketçap ve hardal eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.