GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.688.876 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

MİT uyardı: Casusluk ağına düşmeyin

MİT uyardı: Casusluk ağına düşmeyin

MİT, “Casusluk nedir?” başlıklı videosuyla vatandaşları, yabancı istihbarat servislerinin faaliyetleri konusunda uyardı: “Tanımadığımız kişilerin yönelttiği irdeleyici, şüpheli ve hassas içerikli sorulara cevap vermeden önce soruyu soranın kim olduğu sorgulanmalıdır.”

6.05.2024Gündem
İmza kampanyası başarısız, TFF seçimi 18 Temmuz’da

İmza kampanyası başarısız, TFF seçimi 18 Temmuz’da!

TFF, Seçimli Mali Genel Kurul’un daha önce açıklanan tarihte yapılacağını duyurdu. Seçimin öne alınmasını isteyen kulüplerin “136 imzaya ulaştık” iddiasına “Geçerli imza sayısı 94” karşılığını veren TFF, dün yeni bir açıklama yaparak, “Daha önce de ilan ettiğimiz gibi seçim 18 Temmuz’da yapılacak. Bu süreçte Türk futbolunun ortak menfaatlerini her şeyin üzerinde tutanlara teşekkür ederiz” dedi.

6.05.2024Futbol
Yurtdışında baklava kursu

Yurtdışında baklava kursu

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Latin Amerika’dan Tayland’a, Avustralya’dan Filipinlere kadar 90 merkezde çalışmalarını sürdürüyor. Türkçe öğretimi, gastronomi kursları gibi yılda yaklaşık bin faaliyet gerçekleştiriliyor.

6.05.2024Gündem
Ceza alması için Seda’nın da vurulması mı gerekiyordu

Ceza alması için Seda’nın da vurulması mı gerekiyordu

Yusuf Kaçan eski eşi Seda Zeynep Ç.’ye tabancayla ateş açtı, eski eşinin arkadaşı Nermin A.’yı vurdu. Nermin A.’yı vurmaktan 9 yıl 7 ay 25 gün hapis cezası alan Yusuf Kaçmaz, eski eşine yönelik eyleminden ise ‘eylemin gerçekleşmemiş olması’ gerekçesiyle beraat etti.

6.05.2024Gündem
Parasını alamayan müteahhit evi götürdü... Geriye sadece çakıl taşları kaldı

Parasını alamayan müteahhit evi götürdü... Geriye sadece çakıl taşları kaldı

İSTANBUL Çatalca’da yapılan bir proje kapsamında 5 havuzlu bungalov ev, peyzaj düzenlemeleri yapıldıktan kısa süre sonra ‘tatil sitesi’ modülüne göre planlanıp satıldı.

6.05.2024Gündem
‘Kokteyl serum’ tehlikesi

‘Kokteyl serum’ tehlikesi

Sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle moda haline gelen ‘kokteyl serum’lar, kuaför salonlarından evlere kadar birçok yere girmiş durumda. Uzmanlar doktor gözetimi ve hastane ortamında yapılmayan damar içi uygulamaların alerjik şoklara, hatta kalp durmasına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

6.05.2024Gündem
Öğretmen adaylarının gözü Beştepe’de

Öğretmen adaylarının gözü Beştepe’de

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de toplanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak Kabinede, ekonomik gelişmeler, kamuda tasarruf, öğretmen atamaları, iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

6.05.2024Gündem
Sigortası olmayan sefere çıkamayacak

Sigortası olmayan sefere çıkamayacak

Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, yolcu taşıyan gezi teknelerinin zorunlu sigorta kapsamına alındığını belirterek, “Turizm sezonu açıldı. Sigortası olmayan tekneler sefere çıkamayacak” dedi.

6.05.2024Ekonomi
Minik Edanur’un ölümünde bir tutuklama

Minik Edanur’un ölümünde bir tutuklama

İSTANBUL Küçükçekmece’deki İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı yönetimindeki Menekşe Sahil Parkı içeresinde yapılan rutin kontrollerde zeminde su sızıntısı olduğu tespit edildi. 26 Nisan’da iş makineleriyle kazı çalışması başlatıldı.

6.05.2024Gündem
O mühimmatlardan çıkan Nuri Paşa’nın hazin hikâyesi

O mühimmatlardan çıkan Nuri Paşa’nın hazin hikâyesi

Beyoğlu’nda okul inşaatı sırasında ortaya çıkan 30 havan topunun bulunduğu alan, tarihi Karaağaç Baruthane Sahası çıktı. Saha, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında da Nuri Paşa’nın (Killigil) silah fabrikasına ev sahipliği yaptı. Havan topları, Nuri Paşa’nın hazin hikâyesini yeniden gündeme getirdi.

6.05.2024Gündem
Haliç’te kürek şenliği

Haliç’te kürek şenliği

İstanbul’un Altın Boynuz’u Haliç, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Rowing Cup Uluslararası Kürek Yarışları’na ev sahipliği yaptı.

6.05.2024Gündem
Utanç davası yeniden görülüyor

Utanç davası yeniden görülüyor

HİRANUR Vakfının kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’nin dini nikâhla Kadir İstekli ile ‘evlendirilmesi’ne ilişkin dava, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin (BAM) bozma kararının ardından bugün yeniden görülecek.

6.05.2024Gündem
Tetikçi de şaşırmış

Tetikçi de şaşırmış

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin hazırlanan iddianame, bazı şüphelilerin aranmalarına rağmen başkent sokaklarında çok rahat bir şekilde dolaştığını gözler önüne serdi. Tetikçi Eray Özyağci bile bu durum için, “Bunu ben de anlamadım” dedi. Olayda gözcülük yapan Suat Kurt’un cinayetten iki gün önce gözaltına alınarak cezaevine giriş çıkış yaptığı da iddianameye yansıdı.

6.05.2024Gündem
İstanbul Boğazında gemi trafiği normale döndü

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği normale döndü

İstanbul Boğazı gemi trafiği Karadeniz'de dümen arızası yapan gemi nedeniyle askıya alındı. Gemi demirleme sahasına çekildikten sonra boğaz geçişleri açıldı.

6.05.2024Gündem
Vahşet evi Yakınları haber alamayınca korkun gerçek ortaya çıktı

Vahşet evi! Yakınları haber alamayınca korkun gerçek ortaya çıktı

Kilis’te, Suriye uyruklu baba, anne ve 3 çocuğu evlerinde ölü bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk kontrolde anne ve çocukların boğularak öldürüldüğü belirlenirken, baba ise ağzı bağlı şekilde ipte asılı bulundu. Evde yapılan incelemelerin ardından cesetler, hastane morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

6.05.2024Gündem
Santarellinin takımı Imoco, CEV Şampiyonlar Ligini kazandı

Santarelli'nin takımı Imoco, CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazandı

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde Allianz Vero Volley'i 3-2 mağlup eden A. Carraro Imoco, şampiyonluğa ulaştı.

6.05.2024Voleybol
Yargı son bölüm (92. bölüm) izleme ekranı | Yargı 92. bölümde Ilgazı kaçıran kişi belli oldu: Savcı için ölümden kaçış yok... Yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı

Yargı son bölüm (92. bölüm) izleme ekranı | Yargı 92. bölümde Ilgaz'ı kaçıran kişi belli oldu: 'Savcı için ölümden kaçış yok...' Yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?

Yargı 92. son bölüm izleme ekranı, internet platformundan yayınlandı. Üçüncü sezonu ile izleyici karşısına çıkan başrollerini Kaan Urgancıoğlu ile Pınar Deniz’in paylaştığı Kanal D'nin fenomen dizisi Yargı'nın bu haftaki son bölümünde, Osman Zümrüt'ün evine boyacı kılığında eve girerek cinayet hazırlığı yaparken, Ilgaz'ı kaçıran kişinin Serap'ı öldüren Yeliz olduğu ortaya çıktı. Dizinin final sahnesinde Yeliz'in Ilgaz'ın ölüm emrini verdiği anlar heyecan dolu anlara neden oldu. Peki, Yargı yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte, Yargı son bölüm full HD kesintisiz izleme ekranı ve 92. bölümde yaşananlar.

5.05.2024Televizyon
Survivor Batuhan kimdir, kaç yaşında, nereli Survivor All Star Batuhan Karacakaya hangi yıl yarıştı İşte hayatı ve biyografisi

Survivor Batuhan kimdir, kaç yaşında, nereli? Survivor All Star Batuhan Karacakaya hangi yıl yarıştı? İşte hayatı ve biyografisi!

Survivor All Star yarışmacısı Batuhan Karacakaya'nın hayatı eleme adayı olmasının ardından gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Aleyna ile yaşadığı polemik ile gündeme gelen Survivor All Star yarışmacısı Batuhan Karacakaya, İlk olarak, Beşinci Boyut dizisi ile oyunculuğa başladı. Aşk-ı Memnu dizisinde 2008 ile 2010 yılları arasında "Bülent Ziyagil" rolünü canlandırdı ve bu rolle tanındı. Peki, Survivor Batuhan kimdir, kaç yaşında, nereli? Survivor All Star Batuhan Karacakaya hangi yıl yarıştı? İşte, hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.

5.05.2024Televizyon
Arjantin efsanesi Cesar Luis Menotti hayatını kaybetti

Arjantin efsanesi Cesar Luis Menotti hayatını kaybetti

Arjantin Milli Takımı ile 1978 Dünya Kupası’nı kazanan Cesar Luis Menotti, 85 yaşında vefat etti.

5.05.2024Futbol
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2024 | Kurban Bayramı ayın kaçında, tatil kaç gün olacak, 9 gün mü Diyanet takvimi ile Kurban Bayramı tarihi

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN 2024 | Kurban Bayramı ayın kaçında, tatil kaç gün olacak, 9 gün mü? Diyanet takvimi ile Kurban Bayramı tarihi!

Kurban Bayramı tarihi ve tatilin kaç gün olacağı başta çalışanlar olmak üzere milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Müslümanların idrak ettiği 2024 Kurban Bayramı birinci günü ile beraber tam 4 gün idrak edilecek. 9 gün olan Ramazan Bayramı tatili sonrası, yılın ikinci dini bayramı için hazırlıklarına yön verenler, Kurban Bayramı tatil günlerine göre planlarını yapacaklar. Diyanet dini günler takvimine göre Kurban Bayramı haziran ayına denk gelecek. Arefe günü ile beraber toplamda 5 günlük bir tatil olan Kurban Bayramı, bazı yıllarda hafta sonlarıyla beraber 9 günlük tatile dönüşebiliyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün? 2024 Kurban Bayramı tatili 9 gün mü olacak? İşte, bayram tatili ile ilgili bilgiler.

5.05.2024Bilgi
HIDIRELLEZ DUASI VE DİLEKLERİ 2024 || Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır, hangi dualar okunur Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl, ne zaman yazılır İşte Hıdırellezde dilek tutarken yapılacaklar

HIDIRELLEZ DUASI VE DİLEKLERİ 2024 || Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır, hangi dualar okunur? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl, ne zaman yazılır? İşte Hıdırellez'de dilek tutarken yapılacaklar

Hıdırellez duası ve dilekleri nasıl yapılır, sorusu günün öne çıkan başlıklarından oldu. Her yıl 5-6 Mayıs tarihleri aralığında kutlanan Hıdırellez'de dilek dileyecek olanlar, Hıdırellez duası ediyor. Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan olan Hıdırellez dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür. Hıdırellez ritüelleri arasında gül ağacına para asma, nohut, fasulye ekme yer alıyor. Peki, Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır, ne zaman yazılır? Hıdırellez duası nedir? İşte, Hıdırellez'de dilek tutarken edilecek dua ve yapılacaklar.

5.05.2024Bilgi
Hava durumu tahminleri il il yayınlandı... Yeni haftada hava nasıl olacak Bugün (6 Mayıs) yağmur var mı Meteorolojiden 19 ile son dakika sağanak uyarısı

Hava durumu tahminleri il il yayınlandı... Yeni haftada hava nasıl olacak? Bugün (6 Mayıs) yağmur var mı? Meteoroloji'den 19 ile son dakika sağanak uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından yayınlandı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde sağanak yağış görülürken, yeni hafta için bir uyarı daha geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli sağanak görülecek. Sıcaklıkların ise salı gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artması bekleniyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? Yeni haftada yağmur var mı? İşte, il il 6 Mayıs hava durumu raporu.

5.05.2024Bilgi
Koç Metalurji halka arz ne zaman | Koç Metalurji A.Ş. kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu İşte talep toplama tarihleri

Koç Metalurji halka arz ne zaman? | Koç Metalurji A.Ş. kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu? İşte talep toplama tarihleri!

Koç Metalurji talep toplama tarihleri, halka arz takvimi ile belli oldu. Sermaye Piyasası Kurulu, Koç Metalurji AŞ'nin halka arz başvurusunu onayladı. Yatırımcıların takip ettiği bu hafta halka arz olan Koç Metalurji 1 TL nominal değerli paylar 20,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Şirket 350.000.000 TL olan mevcut sermayesini 455.000.000 TL'ye çıkaracak. Ayrıca 105 milyon TL paylar ile mevcut ortak Adil Koç’un sahip olduğu 20 milyon TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere toplam 125 milyon TL pay halka arz edilecek. Peki, Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji A.Ş. kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu? İşte, talep toplama tarihleri ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

5.05.2024Bilgi
Şans Topu Sonuçları Sorgulama Ekranı 5 Mayıs 2024 (Canlı çekiliş tıkla öğren) | Milli Piyango Online Şans Topu çekiliş sonuçları açıklandı: 4 milyon TL ikramiye devretti

Şans Topu Sonuçları Sorgulama Ekranı 5 Mayıs 2024 (Canlı çekiliş tıkla öğren) | Milli Piyango Online Şans Topu çekiliş sonuçları açıklandı: 4 milyon TL ikramiye devretti!

Şans Topu sonucu sorgulama ekranı 5 Mayıs 2024 Milli Piyango Online ile erişime açıldı. Haftanın son Şans Topu canlı çekilişi, pazar akşamı Sisal Şans tarafından noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından ve hurriyet.com.tr'den de yayınlanan çekilişin hemen ardından Şans Topu sonuçları ile kazandıran numaralar belli oldu. Heyecanla beklenen çekilişte, 5+1 bilen çıkmayınca tam 4.480.253,79 TL devretti. 5 bilenler, 4+1 bilenler, 4 bilenler ve 3+1 bilenler de diğer ikramiyelerin sahibi oldu. Gözler şimdi Şans Topu sonuçları sorgulama ekranı millipiyangoonline.com'da. İşte, 5 Mayıs 2024 Şans Topu tıkla hızlı sorgulama ekranı ve çekiliş sonuçlarıyla ilgili bilgiler...

5.05.2024Bilgi
YARGI ILGAZ ÖLECEK Mİ | Kaan Urgancıoğlu diziden ayrılacak mı Büyük finale son 4 bölüm... Yargı yeni bölüm fragmanında şoke eden gelişme

YARGI ILGAZ ÖLECEK Mİ? | Kaan Urgancıoğlu diziden ayrılacak mı? Büyük finale son 4 bölüm... Yargı yeni bölüm fragmanında şoke eden gelişme!

Yargı dizisinin yeni bölüm fragmanıyla beraber Ilgaz ölecek mi? sorusu akıllara geldi. Kanal D’nin, Emmy ödüllü dizisi Yargı’da büyük finale son 4 bölüm kala Ilgaz'ın kaçırılması izleyenleri şoke etti. Geçtiğimiz haftaki bölümde Ağzı ve elleri bağlı olan Ilgaz’ın tutulduğu odada karşısına geçip oturan kişi, ona nasıl ölmek istediğini sordu. Yüreklerin ağza geldiği bu gelişmenin nasıl sonuçlanacağı merak konusu olurken, yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Fragmanda, Ilgaz'ın baktığı davadaki kadınla ilgili Efe Savcı 'kadın tam bir suç makinesi' ifadelerini kullandı. Peki, Yargı Kaan Urgancıoğlu diziden ayrılacak mı? Yargı'da Ilgaz ölecek mi? İşte, o konular hakkında bilgiler.

5.05.2024Televizyon
Formula 1 Miami GPde zafer Lando Norrisin

Formula 1 Miami GP'de zafer Lando Norris'in

Formula 1 Miami GP'yi McLaren'den İngiliz pilot Lando Norris kazandı ve kariyerinin ilk yarışını zaferini elde etti.

EKPSS KURA BAŞVURUSU 2024 | EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır, başvuru kılavuzu yayınlandı mı İşte ÖSYM 2024-EKPSS kura başvuru ekranı bilgisi

EKPSS KURA BAŞVURUSU 2024 | EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır, başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte ÖSYM 2024-EKPSS kura başvuru ekranı bilgisi!

EKPSS kura başvuruları için ÖSYM AİS ekranından alınacak. 28 Nisan 2024 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleşen 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonrası süreç kura çekimine geldi. 2022-EKPSS’ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri taktirde 2024 EKPSS/Kura başvurularını yapabilecekler. Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde adayın sadece engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacak. Peki, EKPSS kura başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

5.05.2024Bilgi
Böyle anne olmaz olsun Yol ortasında şiddet uyguladı, tepki gösterenlere Alın sizin olsun dedi

Böyle anne olmaz olsun! Yol ortasında şiddet uyguladı, tepki gösterenlere "Alın sizin olsun" dedi

Küçükçekmece'de yol ortasında kızına şiddet uyguladığı iddiası ile çevredeki vatandaşlar ile anne arasında tartışma yaşandı. Çıkan tartışmada kendisine tepki gösterenlere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönerek uzaklaşmaya başladı. Vatandaşlar polis ekiplerine haber verirken tartışma anı, cep telefonu kamerasına yansıdı.

5.05.2024Gündem
Böyle anne olmaz olsun Yol ortasında şiddet uyguladı, tepki gösterenlere Alın sizin olsun dedi

Böyle anne olmaz olsun! Yol ortasında şiddet uyguladı, tepki gösterenlere "Alın sizin olsun" dedi

KÜÇÜKÇEKMECE’de, yol ortasında kızına şiddet uyguladığı iddiası ile çevredeki vatandaşlar ile anne arasında tartışma yaşandı. Çıkan tartışmada kendisine tepki gösterenlere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönerek uzaklaşmaya başladı. Vatandaşlar polis ekiplerine haber verirken tartışma anı, cep telefonu kamerasına yansıdı.

5.05.2024Haber
SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU 5 MAYIS 2024 (AFAD-KANDİLLİ EKRANI)  || Biraz önce Vanda deprem mi oldu Az önce nerede deprem oldu, kaç şiddetinde İşte son depremler listesi

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU 5 MAYIS 2024 (AFAD-KANDİLLİ EKRANI) || Biraz önce Van'da deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? İşte son depremler listesi

Son dakika Van depremi AFAD/Kandilli Rasathanesi verilerine yansıdı. AFAD'dan alınan bilgiye göre Van Tuşba'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak duyurdu. Deprem sonrası kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar, Van'da deprem mi oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. Ayrıca saat 13.22'de İzmir Menderes'te 2.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan sarsıntılar kurumların internet siteleri üzerinden anbean paylaşılıyor. AFAD-Kandilli son depremler listesi üzerinden Türkiye'de bugün nerede deprem oldu sorgulanıyor. Peki, Bugün deprem nerede oldu, kaç şiddetinde? Az önce deprem nerede oldu? - son dakika verileri...

5.05.2024Bilgi
Son dakika haberi Vanda 3,9 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi! Van'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi... Van'ın Tuşba ilçesinde saat 22.58'de3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

5.05.2024Gündem
Galatasarayda Kerem Aktürkoğlundan evlilik tepkisi: Saçma sapan haberler yapıyorsunuz

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'ndan 'evlilik' tepkisi: Saçma sapan haberler yapıyorsunuz

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Sivasspor'u mağlup ettikleri maçın ardından hakkında çıkan evlilik iddialarına sert bir şekilde tepki gösterdi.

5.05.2024Futbol

Yazar Sonuçları

Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor

Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir siyaset inşa ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte yeni bir siyasi zemin oluşturuyor. Çünkü 31 Mart 2024 yerel seçimleri yeni siyasi dengeler oluşturdu.

6.05.2024
Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda

Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda

31 Mart seçimlerinden sonra PKK’nın siyasi kolu DEM’in kazandığı belediyeler, terör propagandası başta olmak üzere İstiklal Marşımıza, Türk bayrağına, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretleriyle gündeme geldi.

6.05.2024
Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon

Mükemmel bir iyi yaşlanma hapı: Motivasyon

Ne yazık ki yaşlıların özellikle 70’li yaşları atlatanların yüzde 80’inin en az “bir kronik sağlık sorunu” var.

6.05.2024
Siyasette algı savaşları -1-

Siyasette algı savaşları -1-

GAZETECİLİK mesleğine adım attığım ilk yıllarda, duayen bir gazeteci büyüğümüzden dinlemiştim.

6.05.2024
DFC artık Türkiye’de

DFC artık Türkiye’de

Design for Change (DFC), dünyanın en büyük çocuk hareketidir. 70’ten fazla ülkede, 28 binden fazla okulun, 2 milyondan fazla çocuğun katıldığı bir oluşumdur. Amacı, çocuklarda ‘yapabilirim’ duygusunu geliştirmek ve onları çevrelerinde sorun olarak gördükleri konularda harekete geçmeleri için teşvik ekmektir.

6.05.2024
BES’ini robota devreden rekor kazanç sağladı

BES’ini robota devreden rekor kazanç sağladı

BES’teki birikimlerini yönetmekte zorluk çekenlerin imdadına robotlar yetişti. Emeklilik fonlarını artık robotlar belirleyip, yönetiyor. Robotların yönettiği fonların getirisi enflasyonun 30 puan üzerinde oldu.

6.05.2024
Galatasaray’dan gövde gösterisi

Galatasaray’dan gövde gösterisi

Bu kadar kaliteli oyuncu grubunun bu arzuyla puan kaybetmesi çok zor.

6.05.2024
Tipik bir İNTJ olarak Icardi

Tipik bir İNTJ olarak Icardi

‘iNTJ’ denilen bir karakter türü var yani ‘içedönük, sezgisel, düşünen, yargılayan’

6.05.2024
İçlerinden ne diyorlardır acaba

İçlerinden ne diyorlardır acaba

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Bu yumuşama ne kadar sürecek acaba? Biraz sıkıldım ben. Şöyle ey diye seslenmek istiyorum.

6.05.2024
Hâkim-savcıların gözü 9. Yargı Paketi’nde

Hâkim-savcıların gözü 9. Yargı Paketi’nde

- Hükümetin sekizinci yargı paketinden kalan konularla, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal kararı ışığında yapılması gereken süreli düzenlemeleri 9. Yargı Paketi’ne koyması bekleniyor. 80 maddeyi aşacağı belirtilen pakette, AYM’nin iptal ettiği yargıya ek zam düzenlemesi de var.

6.05.2024
Buluşmanın iki kritik sorusu ve cevapları

Buluşmanın iki kritik sorusu ve cevapları

CUMHURBAŞKAN Tayyip Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Özgür Özel buluşmasında en çok sorulan soruydu.

6.05.2024
Kuruyunca unutulur

Kuruyunca unutulur

Ankara’da yağan her yağmur artık kent sakinleri için fobiye döndü. Yağmurun etkisi, altyapının tepkisi çok sert oluyor. Bu geçmişte de böyleydi şimdi de böyle.

6.05.2024
Çeşme’de sadece kum, güneş, deniz, eğlence, ot yok; sanat da var

Çeşme’de sadece kum, güneş, deniz, eğlence, ot yok; sanat da var

SEVGİLİ Özlem ve İlhan arayıp, “Abi, bu yıl 6’ncısını düzenleyeceğimiz sanat çalıştayımıza mutlaka bekliyoruz” deyince, hiç düşünmeden “Evet” dedim.

6.05.2024