‘Teknoloji ve eğitim ayrılmaz ikiliye dönüştü’

Güncelleme Tarihi:

‘Teknoloji ve eğitim ayrılmaz ikiliye dönüştü’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2024 15:41

İstanbul’da Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından 9’uncu Eğitim Teknolojileri Konferansı dün bin 500’den fazla kişinin katılımıyla düzenlendi. Konferansta konuşan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, “1980’li yıllardan beri eğitim ve teknoloji etkileşimi hayatımızda. Günümüzdeyse teknoloji ve eğitim, ayrılmaz ikiliye dönüştü” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Eğitim Teknolojileri Konferansı ‘Öğrenmeyi Dönüştüren Güç: Yapay Zeka’ temasıyla gerçekleşti. 3 panel, 150 sunum ve 22 atölyeden oluşan programda bin 500’ün üstünde katılımcı yer aldı. Doğuş Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen konferans, pandemiden sonra ilk defa yüz yüze yapıldı. Yapay zeka teknolojilerinin eğitime olan yansımaları hakkında sunumların yer aldığı programın açılışında konuşan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk şunları söyledi:

TEKNOLOJİ DAHA ERKEN YAŞLARA DOKUNUYOR
“Değişmeyen yegane şey değişimdir. Bu artık bizim mottomuz oldu. Çünkü eğitimcinin tekrara düşmemesi ve sürekli kendini geliştirmesi lazım. Çağı takip etmeli, yeni neslin ilgi alanlarından haberdar olmalı ve onların dikkatlerini çekmeyi başarmalı. 1980’li yıllardan beri eğitim ve teknoloji etkileşimi hayatımızda. Günümüzdeyse teknoloji ve eğitim, ayrılmaz bir ikiliye dönüştü. Öyle ki teknolojinin dokunduğu sınıf ve yaş grupları çok daha erken döneme indi. Tüm bu süreçlerin çocukların üretkenliğini, hızlı karar verme yeteneğini artırdığı bir gerçek. Ancak bu hızlı dünyanın içinde ‘uzun ve sürekli konsantrasyon ile kitap kokusu uzak bir köşede mi kaldı?’ diye düşünmeden edemiyoruz.

Haberin Devamı

YAPAY ZEKA ETİĞİ ÜZERİNDE ÇALIŞMALIYIZ
Meydana gelen teknolojik gelişmeleri hepimiz takip ediyoruz. Ancak burada düşünmemiz gereken teknolojiyi sadece tüketen değil, geliştiren de olmamız gerektiği. Amacımız gençlerimizin sadece kullanıcı değil aynı zamanda geliştirici konumunda olmalarını da sağlamak. Bir tarafta yapay zeka bir tarafta öğretmen. Tabloda insan ve teknik yan yana ama bir tarafta da etik, değerler ve kültürümüz var. Yapay zekanın etiği üzerine çalışmalar yapılması için tüm dünyada oluşumlar kuruluyor. Bizlerin de çok geç kalmadan Türkiye olarak bu çalışmaların içinde yer almamız gerekiyor.”

‘Teknoloji ve eğitim ayrılmaz ikiliye dönüştü’

Prof. Dr. Turgut Özkan

Haberin Devamı

‘BAŞ DÖNDÜRÜCÜ DEĞİŞİM’
Konferansın yapay zeka temasıyla düzenlenmesinin son derece isabetli olduğunu dile getiren Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan ise, “Dünyada hemen her alanda önemli ve baş döndürücü dönüşümler yaşanıyor. Önümüzdeki birkaç yılda merkeziyetçi olmayan, sınır tanımayan teknoloji kaynaklı kuramları çok daha fazla göreceğimizi söylemek mümkün” dedi.

BAKMADAN GEÇME!