Gaziantep’te bezelye hasadı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te bezelye hasadı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2024 12:46

Gaziantep’te bezelye hasadı sürüyor

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP 'in İslahiye İlçesi'nde, son yıllarda alternatif ürün olarak ekimi yaygınlaşan bezelyenin hasadı devam ediyor.

İlçeye bağlı Kazıklı, Ağabey, Şerikanlı, Yukarıbilenler, Kalaycık, Kırıkçalı, Altınüzüm, Boğaziçi, Arfalı ve Yolbaşı Mahallelerinde 10 bin dönüm araziye, alternatif ürün olarak ekimi gerçekleştirilen bezelyenin hasadı sürüyor. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından ekiminden hasadına takip edilen içerdiği protein ile yeşil sebze olarak, konserve ve dondurulmuş olarak tüketilen bezelye kalitesine göre 8 ile 10 lira arasında tarlada alıcı buluyor.

Bu yıl ilk kez makineyle hasat yaptıklarını belirten Ufuk Korkut, mahsülün iyi olduğunu ve memnun olduklarını belirterek, ”İlk kez makineyle 800 dönüm arazimizdeki bezelye hasadı yaparken, aynı zamanda test etmişte olduk. Makinemiz ön makine kısmıyla bezelyeyi sapıyla birlikte alıp, içerisinde kabuğunda ayırıp, tane şekline getirmektedir. Bizim günlük olarak makine ile hasadımızda aynı miktarda el ile yapacak olsak en az 500 -600 tarım işçisine ihtiyaç olacaktır. Deprem bölgesinde bu sayıda işçi bulmak ve işçi çalıştırmak mümkün değil. Bölgede makineyle ilk kez bezelye hasadı yapmış olduk ”dedi

Haberin Devamı

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse ise, ilçede alternatif olarak yaklaşık 10 bin dönüm araziye ekimi yapılan bezelyenin İslahiye Ovası’nda bu yıl ilk kez makineyle hasadı yapıldığını belirterek, bu sayede maliyetin de düştüğünü kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!