Çanakkale'de su faturalarına her ay yansıtılan yüzde 5'lik otomatik zam kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede su faturalarına her ay yansıtılan yüzde 5lik otomatik zam kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2024 09:59

Çanakkale'de su faturalarına her ay yansıtılan yüzde 5'lik otomatik zam kaldırıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE, (DHA)-ÇANAKKALE Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda su faturalarına her ay yansıtılan yüzde 5'lik otomatik zam kaldırıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, "Artık su faturalarında her ay yüzde 5 otomatik zam olmayacak. Bir yıl sonrasına gittiğimizde toplamda yüzde 60'ı aşan bir indirimi bugünden gerçekleştirmiş olduk" dedi.

Çanakkale Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı, saat 17.00'de Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda başladı. Belediye Başkanı Muharrem Erkek başkanlığında gerçekleşen seçimlerden sonraki ikinci toplantıda 19 maddelik meclis gündeminde şu ücretlerine ilişkin tarife de görüşüldü. 15'inci maddede yer alan 'Su İşleri Müdürlüğü Ücret Tarifesi Değişikliği Hakkında' yapılan görüşmelerde su ücretlerine aylık yapılan yüzde 5'lik otomatik zammın kaldırılması kararı oy birliği ile alındı.

Haberin Devamı

'ARTIK SU FATURALARINDA HER AY YÜZDE 5 OTOMATİK ZAM OLMAYACAK'

Konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, "Bugün su faturalarıyla ilgili idaremizin gündeme aldığı bir konuda hep birlikte önemli bir karar verdik. Her ay su faturalarına uygulanan yüzde 5 otomatik zam kasım 2023 meclisinde güncellenmişti. İşte bu kararı kaldırdık. Artık su faturalarında her ay yüzde 5 otomatik zam olmayacak. Bir yıl sonrasına gittiğimizde toplamda yüzde 60'ı aşan bir indirimi bugünden gerçekleştirmiş olduk. Çanakkale'mizde, çeşmelerde, evimizin musluklarında temiz, kaliteli, iyi arıtılmış içilebilir suyumuz olduğunu da mutlaka göz önüne almalıyız. Bu karar vesilesiyle belediye meclisimizdeki Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi grubuna da teşekkür ediyorum. Birlikte güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Çanakkale'miz için hayırlı olsun" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!