Eğlencenin dijital devrimi başlıyor

Devir değişti, artık eskisi gibi omuz omuza danslar, eğlenceler yok.

Haberin Devamı

Ama girişimci ruhlar, yeni dünya düzenine uygun yeni deneyimler vaat ediyor, Uzay Yolu tadında alternatifler sunuyor.

Azıcık detaylandırayım, yeni yıl akşamınıza renk katayım...

ÇapaMarka Entertainment Group, eğlencenin bittiği, müziğin sustuğu pandemi sürecinde “Bu kadar sessizlik, bu kadar depresyon yeter” diyerek dünyanın ilk dijital eğlence parkını yarattı. Adı Digital Winter Wonderland...

Bir bakıma geleceğin demo’su... Uzay çağında nasıl eğleneceğiz, test ediliyor gibi...

Devasa bir alan üzerine 3D olarak inşa edilen bir yeni yıl panayırı hayal edin... Dönme dolabından 70 metrelik yılbaşı ağacına her şey gerçeğine en yakın şekilde tasarlanmış. Panayır alanında hepsi yine üç boyutlu 7 ayrı sahne ve her sahne için farklı bir eğlence mevcut.

Haberin Devamı

Yeni yıl ruhunun en güvenli, en virüssüz şekilde yaşanması için insan sirkinden yeni yıl gazinosuna, akustik sahneden ana sahneye her şey düşünülmüş.

Velhasıl, gece boyunca sahneler arasında dolaşırken karşınıza bir anda Ali Poyrazoğlu, Soner Olgun, Serdar Ortaç, Suzan Kardeş, Celil Nalçakan, Özlem Olgun, Deha Bilimlier, Derya Uluğ, Gülden Karaböcek, Güvenç Dağüstün ve Zehra ile çember dansçıları, oryantal dansçılar ve akrobatlar çıkabilir, şaşırmayın.

Öylesine bir gerçekçilik, öyle bir zincirleme sürpriz...

Organizasyon sahipleri için özel hazırlanmış mikrosite üzerinden açılan özel canlı yayınlar, ÇapaMarka’nın 7 başlangıç ve mezeden oluşan Wonder Package’ları evlere göndermesiyle başlıyor.

İçinden çıkan eğlence kiti de evde eğlenceyi büyük ekranda yansıtarak güven içinde yeni yıl çoşkusunu yaşamanıza olanak tanıyor.

Bana son derece ilginç ve yenilikçi geldi bu proje. Ziyadesiyle meraktayım. Bakalım yakın temaslı eğlencelerin yerini bu üç boyutlu panayır ne kadar tutacak. Bekleyip göreceğiz...

Daha fazla bilgi için www.digitalwinterwonderland.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eğlencenin dijital devrimi başlıyor

31 Aralık gecesi evdeyiz

Haberin Devamı

2020’de pek çok alışkanlığımızla, rutinimizle vedalaştık. Sevgi gösterilerimiz değişti, hijyen hayatımızın olmazsa olmazı haline geldi.

Kimseyi öpmüyoruz, yumruğumuzu uzatıyoruz. Kimseye sarılmıyoruz, elimizi kalbimizin üstüne koyuyoruz. “Şapkasız çıkmam” kalıbı “maskesiz çıkmam”a evrildi.

Düğün bayram hak getire... Coşmak, eğlenmek keza öyle...

Covid korkusu tüm kutlamalar gibi yılbaşına da gölge düşürdü. Mekanlar kapalı, konserler yapılamıyor. Velhasıl bu yıl hepimiz evlerde, ailelerimizle beraberiz.

Eğlencenin dijital devrimi başlıyor

Bu durum belki de sevdiklerimize zaman ayırmak, onları ne kadar ihmal ettiğimizi hatırlamak için iyi bir fırsattır.

Tabii bu durumu dram hale getirmemek, kestaneyi, kuruyemişleri, tombalayı hazır etmek gerek.

Haberin Devamı

Sönük bir yılbaşı olmasın, bari sofra yeni yıla yakışsın diyenlerin bir alternatifi de hindi... 31 Aralık aile yemeğinin baş köşesine kondurulan iç pilavlı hindi belli ki bu sene daha da rağbet görüyor. Zira talep öylesine artmış, siparişler o kadar erkenden yağmaya başlamış ki, pek çok restoran yoğun talebe yanıt verebilmek için yeni ekipler kurmuş.

Geçtiğimiz günlerde karşılaştığım Develi restoranlarının sahibi Ali Develi’ye, bu duyumları sordum. “Kesinlikle doğru” diye yanıt verdi.

“Normalde bize hindi siparişleri 20 Aralık’ta gelmeye başlardı, ama bu sene aralık başından itibaren sipariş yağmaya başladı. Hatta siparişleri zamanında ve en lezzetli haliyle yetiştirebilmek için ciddi bir ekip oluşturduk” dedi.

Haberin Devamı

Yani... Aklınızda böyle bir sofra kurmak varsa, geç kalmayın, Develi restoranlarının kestaneli iç pilavlı hindisini bir tadın derim ben.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları