Süheyla Buyrukçu

Yazın gözde saç trendleri

1 Temmuz 2023
Yaz aylarının enerjisini, huzurunu ve keyfini doyasıya yaşadığımız bu günlerde yaz saç trendlerine de bir göz atmamak olmaz. Hadi gelin, bugün özellikle uzun bayram tatili sonrası plajlarda ve yaz gecelerinde hangi saç modelleri ve kesimleri öne çıktı?

Sezon boyunca trend olmaya devam edecek olan saç modelleri hangileri olacak sorularının yanıtlarını birlikte inceleyelim. Uzun bayram tatilinde eminim siz de benim kadar dinlenmiş ve yazın enerjisini iyice hissetmeye başlamışsınızdır. Yaz ayı hızlı bir şekilde ilerlerken, saçlar konusunda nelerin trend olduğuna bir göz atmamak da hata olur. Çünkü saçlarınızı sezon trendlerine göre şekillendirmeniz tarzınızla öne çıkmanıza da yardımcı olacaktır. Peki, bu sezonun öne çıkan saç kesimleri nelerdir? Hangi modeller plajlarda göze çarpıyor? Özellikle yeni bir saç kesimi düşünenlerdenseniz, yazının devamını okumanızı öneririm. Çünkü bu sezon, saç görünümleri daha kısa formda ve hareketli katlarla şekillenirken, dalgalarla hacimlenen ve omuzlarda sonlanan bob kesim saçlar, zirveye oturuyor. Ayrıca balerin topuzlar, düşük at kuyrukları ve ıslak görünümlü saç modelleri de trendler arasında...

RADİKAL BİR DEĞİŞİM İÇİN BOB KESİMİ DENEYİN

Saçlarında radikal bir değişim yapmak isteyenler, bu sezon yükselişe geçen bob kesim modelini tercih edebilirler. Oldukça havalı bir görünüm yaratmanıza yardımcı olan bob kesim, her ne kadar yeni karşımıza çıkıyor olmasa da 2023 yaz sezonunun yükselişe geçen saç trendleri arasında. Bob kesim, kısa saç modelleri arasında cesaret gerektiren bir model olsa da radikal bir değişiklik yapmak isteyenler için ideal bir seçim olabilir. Doğal dalgalarla hacimlenen, kâküllerle tarz bir hale gelen ve son vuruşu kulak altında ya da omuzlarda yapan bob kesim, sıcak havalarda da size oldukça rahatlık sağlayacaktır.

70’LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN KESİM

Son yılların en popüler saç modellerinden birinin de Shag kesim olduğunu söyleyebilirim. Özellikle pandemi sürecinde yeniden popüler hale gelen Shag saç modeli, yaz sezonunda yükselişini sürdürüyor.

Yazının Devamını Oku

Sağlıklı bronzlaşmak mümkün mü?

24 Haziran 2023
Tatilden bronz bir tenle ve ışıldayan bir ciltle dönmek, güzel bir tatil geçirdiğimizi ifade etse de aslında bu süreçte cildimize zarar verdiğimiz gerçeğini hep göz ardı ediyoruz. Çünkü bronzlaşmanın diğer bir anlamı aslında deri hasarlanmasıdır. Cilt renginiz ne kadar bronzlaşmış ise hasarın boyutu da bir o kadar artmış demektir. Kısacası bronzlaşmak, başlı başına güneşin saldırısına maruz kaldığınız anlamına gelir ki bu durum da sizi cilt kanserine kadar götürebilen tehlikeli bir yola çıkarır.

Peki hem cilt sağlığını koruyup hem de bronzlaşmak mümkün mü? Bunun için neler yapılmalı? Gelin, hep birlikte sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak için hangi önlemleri almamız gerektiğine bir göz gezdirelim. Yaz aylarının sıcak ve güneşli havasının hepimizin yaşam enerjisini yükselttiği bir gerçektir. Ayrıca güneş, vücudumuzun D vitamini sentezleyebilmesi için de ana kaynaktır. Tatil zamanı bronzlaşmak ve cildimizin ışıl ışıl parlamasını görmek için saatlerce güneşin altında yatmak da bize keyif verir. Çünkü kış aylarında bizi yorgun gösteren solgun bir tenden kurtulup, bronzlaşmış bir cilde sahip olmak moralimizi yükseltir. Ancak bunu yaparken güneşle ilişkimizde ölçüyü kaçırmamamız oldukça önemli. Güneşin zararlı ışınlarına gerekli önlemleri almadan çıktığımızda ve bronzlaşmak için saatlerce güneş altında yattığımızda deri kanserine yakalanma riskiyle ve erken yaşlanma sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca ciltte istenmeyen lekelere ve çillenmeye de neden olduğunu unutmamak gerekiyor. Bronzlaşmak istiyorsanız da önlemleri elden bırakmamalısınız. Çünkü sağlığınız bronzlaşmış bir ciltten çok daha önemli.

SAĞLIKLI BRONZLAŞMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

Sağlıklı bir bronzlaşma sağlayabilmek ve cildimizi güneşin zararlı ışınlarından koruyabilmek için bazı tedbirleri almamız şart. Çünkü güneş cildimizi çok ciddi bir şekilde yıpratarak, cilt hücrelerinde bulunan DNA yapısının bozulmasına neden oluyor. Maalesef ki gerçek bu. Ancak basit önlemlerle sağlıklı bronzlaşma sağlanabilir. Fakat açık tenlilerin, sarışınların, kızıl saçlıların ve yüzünde çil olanların bronzlaşma konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Peki hangi önlemleri alacağız? Bronzlaşmakta kararlıysanız, o zaman okumaya devam.

İLK ADIM DOĞRU GÜNEŞ KORUYUCU KREMİ SEÇMEK

Cildimizi güneşin zararlarından korumanın en önemli adımı, elbette ki güneş koruyucu krem kullanmaktır. Bu kremi asla çantanızdan ayırmayın. Dışarı çıkmadan 20 dakika önce kreminizi sürün ve her iki saatte bir yenileyin. Güneş koruma kreminizin UVA ve UVB ışınlarından sizi korunduğuna emin olun ve en az 50 faktör olan bir krem alın. Ayrıca güneş kremi, güneş yanığına karşı sizi koruyacağı için acısız bir bronzluk elde etmenize yardımcı da olacaktır. Güneş koruyucu krem seçimi oldukça önemlidir. Bu nedenle kozmetik mağazalarındaki görevlilerin yönlendirmesi ile güneş koruyucu almak yerine dermatoloğunuzun önerdiği ya da eczaneden alacağınız ürünleri kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Kavurucu sıcaklardan kaçının ve güneşin zararlı ışınlarının dik geldiği 11.00 ila 15.00 saatleri arasında kesinlikle güneşlenmeyin.

Yazının Devamını Oku

Güneşten korunmanın altın kuralları

17 Haziran 2023
Uzun zamandır beklediğiniz tatil zamanı geldi ve bir an önce bronz bir tene sahip olmak için kendinizi sahillere atmak ve güneşle buluşmak için sabırsızlanıyorsunuz.

Ancak bu heyecanın rehavetine kapılıp sakın güneşe karşı korunma tedbirlerinizi almadan çıkmayın. Aksi takdirde bu keyifli anlar, bir anda kâbusa dönüşebilir. Çünkü güneş, artık bizim bildiğimiz o sağlıklı güneş değil. Beraberinde görülme sıklığı artan cilt kanserine yakalanma riskini getiriyor, cilt yaşlanmasını hızlandırıyor, cilt yanıklarına ve lekelerine neden oluyor. Yazın en güzel anlarından biri de sımsıcak güneşin altında şezlonglara uzanarak keyif yapmaktır. Bronz bir tene sahip olmak içinse saatlerce güneşin altında kalmak isteriz. Ancak artık saatlerce güneşin altında vakit geçirme devri bitti. Çünkü güzel görünmek için bronzlaşmaya çalışma çabalarınız, sağlığınızı ciddi anlamda tehlikeye atmak anlamına geliyor. Artık biliyoruz ki güneş ışınlarında bulunan UVA ışınları cildimizde çok ciddi olumsuzluklara neden olabiliyor. Cilt yanıkları, cildin su toplaması, kızarıklık, leke oluşumu ve kırışıklıkların artması bu olumsuzluklardan sadece birkaçı. Bunlardan çok daha önemli olanı ise görülme sıklığı her geçen gün artış gösteren cilt kanserine yakalanma riskini artırması. Bu nedenle sağlığımızı ciddi anlamda tehdit eden güneşten cildimizi düzenli olarak korumamız oldukça önemli. Peki hem tatilin keyfini çıkarıp hem de cildimizi nasıl koruyacağız? İşte size güneşin zararlı ışınlarından korunmanın altın kuralları...

 TEHLİKELİ SAATLERE DİKKAT!

Güneş ışınlarının yaz mevsiminde yeryüzüne en dik geldiği zamanlar, 11.00 ile 16.00 saatleri arasıdır. Bu saatlerde kesinlikle güneşlenmeyin. Dışarıya çıktığınız zamanlarda ise güneş koruyucu kreminizi sürmeyi asla ihmal etmeyin. Her zaman gölgede kalmaya özen gösterin. Güneş ışınları, havuz, deniz, kum ve yerden yansıyarak da sizi etkiler. Bu yüzden sadece gölgede oturmakla güneşten kendinizi tam olarak koruyamazsınız. Gölgede olsanız bile güneş koruyucu kreminizi sürmeniz çok daha faydalı olacaktır. Sabah erken saatlerde veya saat 16.00’dan sonra güneşe çıktığınızda tehdidin biraz daha azaldığını söyleyebiliriz. Ancak bu saatlerde de yine düşük faktörlerde bir koruma kremi kullanmanızı öneririm. Çünkü vücudun D vitamini sentezlenmesi için 30 dakika süren güneşlenmenin bile artık çok fazla yakıcı etkileri bulunuyor. 

 CİLT TİPİNİZE UYGUN  GÜNEŞ KORUYUCU ALIN

Satın aldığınız güneş koruyucu kremin etkili bir şekilde sizi koruyabilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle geçen yazdan kalan bir kreminiz varsa onu kullanmayın ve atın. Her dönem için yeni krem almanız en sağlıklısıdır. Bunun dışında kreminizin UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu özelliğe sahip olması şart. Ayrıca yüzünüze ve gövdenize kullanacağınız güneş koruyucu ürünlerin koruma faktörleri değişiklik gösterecektir. Yüz için 50 faktör, vücudunuz içinse 30 faktör koruma yeterli olur. Güneş koruma kreminizi cilt tipinize göre seçmeniz de faydalı olacaktır. Cilt tipinize uygun koruma kremlerinizi eczanelerden almaya özen gösterin. Ayrıca ürünün etiketini okumayı da ihmal etmeyin. Mesela ürünün üstünde ‘fluid’ yazıyorsa bilin ki, bu krem akışkan formdadır. Yağlı ve karma ciltler için uygundur. ‘Cream’ yazısını gördüyseniz kremin kıvamı biraz daha yoğun demektir ve kuru ciltler daha çok tercih etmelidir. ‘Oil free’ yazıyorsa da yağsız form demektir. Cildiniz yağlı veya akne oluşumuna meyilli ise bu ürünü kullanabilirsiniz. Eğer vücudunuzda sivilceler varsa o zaman sprey formları tercih etmeniz yaralı olacaktır.

Yazının Devamını Oku

Tarzınızla plajların yıldızı olun

10 Haziran 2023
Haziran ayıyla birlikte uzun zamandır beklediğimiz yaz sıcakları geldi. Bazılarımız için deniz sezonu açıldı bazılarımızsa temmuz ve ağustos ayı için tatil planlarını yapıyor.

O zaman yaz tatilini iple çekenler ve yola çıkmaya hazır olanlar için sezonun plaj trendlerine rotamızı çevirelim. Keyifli bir tatil alışverişi yapmadan önce, sezonun plaj trendlerine bir göz gezdirmenizde fayda var. Çünkü bu yıl sahiller, çiçek desenleriyle, neon renklerle ve sim dokulu bikinilerle hareketlenecek. Ayrıca farklı bir tarz yaratabilmek için rahatlığı şıklıkla birleştirmeniz de gerekecek. Havalar ısındı, deniz, güneş ve kum üçlüsü bizleri çağırıyor. Ancak yaz alışverişi yapmadan önce plaj modasına bir göz gezdirmekte fayda var. Tatil heyecanının içinizi kaplamaya başladığı bu günlerde valizinizi hazırlamadan önce 2023 mayo ve bikini modellerine ve plaj trendlerine bir göz gezdirmek isteyebilirsiniz. Çünkü bu yıl retro desenler, neon renkler, simli dokular, fırfırlı üstler, cut out modeller ve üçlü bikini setleri plajların gözdesi olacak.

Elbette ki büyük şapkalar, plaj çantaları, güneş gözlükleri ve pareolar da plaj modasının vazgeçilmezleri arasında. Özellikle her kombine uyum sağlayan hasır şapka ve hasır çantalar, bu yıl hem doğal hem de renkli modelleriyle plajlarda yanımızda olacak aksesuarların başında geliyor.

SAHİLLER ÇİÇEK AÇIYOR

Tüm yıl tasarımlarda gördüğümüz floral desenler, plaj modasında da öne çıkan trendler arasında. Özellikle çiçekli bikini modelleri, bu sezon oldukça popüler olacak. Doğallığı ve huzuru yansıtan çiçek desenler, plajlarda sımsıcak bir hava yaratacak gibi duruyor. Ayrıca bu yıl her parçaya dahil edilebilen üç boyutlu çiçek motifleri de mayo ve bikinilere ekleniyor. Sade ve düz bir bikini giymekten sıkılanlar, özellikle üç boyutlu gül detayı kullanarak, bu trendi yakalayabilirler.


Yazının Devamını Oku

Etek ve elbise zamanı

3 Haziran 2023
Yaz sezonu için tüm kıyafetlerimizi gözden geçirmeye başladığımız bu günlerde öncelikle gardıroplarımızın vazgeçilmez parçalarından biri olan yazlık elbiseler ile etekleri şimdiden çıkarmanızı öneriyorum.

Çünkü sıcak havalarda rahatlığıyla öne çıkan etekler ve elbiseler hem şık hem de feminen görünmenize yardımcı olan önemli parçalardan. Ayrıca yeni sezonda giyim kolaylığı sağlayan bu ikili, cüretkâr ve romantik tavırlarıyla sıcak yaz günlerini fethetmeye hazırlanıyor. Sıcak yaz günleriyle birlikte artık rahat ve kullanım kolaylığı olan kıyafetlerimizi çıkarmanın da vakti geldi. Gardıroplarımızın vazgeçilmez parçalarından biri olan yazlık elbiseler ve etekler, her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça popüler. Özellikle bu sezon renkli, canlı ve floral desenli elbiseler öne çıkarken, mini ve maksi boylarıyla dikkat çeken düşük bel etekler ise geri dönüyor. Tarzınıza eğlence, cazibe ve feminenlik katan etek ve elbiselerle seçiminize göre gündüzden geceye kusursuz bir geçiş sağlayabilir, tarzınızı yenileyebilirsiniz. Özellikle yaz ruhunu yansıtan mini, midi ve maksi elbiseler, enerjik ve farklı kesimleriyle sezonu fethetmeye hazır. Uçuşan etek ile yüksek bel detayları, desenli tasarımlar, asimetrik kesimler ve boyundan bağlamalı tasarımların bu yıl elbiseleri, sezonun en popüler parçaları yaptığı kesin.

TIĞ İŞİ ÖRGÜLER

Moda dünyası, bu yıl el işçiliğini de ön plana çıkararak, tığ işi parçalara da oldukça sık yer verdi. Özellikle 70’li yılların el yapımı örgü modelleri, elbiselerde de fazlaca kullanıldı. Kısacası ‘Bir ters, bir düz’ mottosu yaz elbiseleriyle yeniden sahneye çıkıyor. Romantik çiçek desenler ve patchwork esintileriyle tasarlanan straplez kesim elbiseler de yaz günlerinde aşkı tazeleyen romantik akşamlarda tercih edilecek parçalar arasında diyebiliriz. Ayrıca elbiseniz ister mini ister midi ya da maksi olsun, kullanılan çiçek desenler, sıcak havaların enerjisini bir kat daha artacağı kesin.

PARILTILI ELBİSELER

Sonbahar/Kış sezonundan da hatırlayacağınız payet parçaların yükselişi yaz aylarında da devam ediyor. Parıldayan payetler ve kristallerle süslü elbiseleri, uzun yaz gecelerinde isterseniz şık bir davette isterseniz partnerinizle geçireceğiniz romantik bir gecede giymeyi tercih edebilirsiniz. Bu yıl ayrıca yine kış aylarında sıkça gördüğümüz western tarzı, saçak detaylarıyla yaz elbiselerinde de sıkça kullanıldı. Farklı bir elbise modeli almayı düşünüyorsanız, asimetrik kesimli saçaklı elbiselere bir göz gezdirmenizi öneririm.

Yazının Devamını Oku

Balkonunuz için ilham veren dekorasyon önerileri

27 Mayıs 2023
Evimizin açık havaya açılan köşeleri olan balkonlarınızı değerlendirme vakti geldi. Akşamüstü çayları, açık hava kahvaltıları ve tabii ki balkonlarda yapılan dost sohbetleri, yazın olmazsa olmazları arasında. Bence tatil dışında yazın diğer mevsimlere nazaran daha çok sevilmesinin nedeni de bu açık hava etkenlikleri. Peki, evinizde rahat bir soluk almanıza yardımcı olan ve açık havanın verdiği huzuru size sunan balkonlarınız yaza hazır mı? Eğer, henüz bir hazırlık yapmadıysanız ya da balkonunuza yeni bir görünüm kazandırmak istiyorsanız o zaman gelin açık hava keyfinizi ikiye katlayacak dekorasyon önerilerine bir göz gezdirelim.

Modern şehir hayatının getirdiği en önemli sorunlardan birisi de doğayla iç içe olmamızı engellemesidir. Özellikle şehir merkezinde oturanların birçoğu apartmanlarda yaşamak zorunda kalmaktadır. Durum böyle olunca balkonlarımız bizim rahat soluk alabileceğimiz ve açık havanın keyfini sürebileceğimiz en önemli alanlar olarak öne çıkar. Özellikle de yaz aylarına gireceğimiz bu süreçte çoktan balkonlarda kahvaltılar yapmaya ya da kahveler içmeye başladık. Bence sıcak havalarda evlerimizin en aktif yaşam alanları olan balkonlarımız, sadece masa ve sandalye atıp, sıradan bir oturma alanı olmaktan çok daha fazlasını hak ediyor. Üç veya dört ay ayımızı geçireceğimiz bu yaşam alanlarımızın estetik dokunuşlara ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Öncelikle şu belirtmeliyim, bunun zor olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü bambu tasarımlar, hasır sepetler, seramik saksılar, rengarenk yastıklar, kilimler ve bitkilerle stresten uzak, huzurlu bir köşe yaratmak sandığınızdan çok daha kolay.

BİTKİLERİN RAHATLATICI ETKİSİNİ KULLANIN

Balkon dekorasyonunun en önemli parçalarından biri bitkilerdir. Çünkü tavandan aşağı sarkıtacağınız makrome askılar, sepetler ya da rengarenk saksılar içerisindeki bitkiler, balkonunuzun havasını anında değiştirecektir. Balkonunuzda kişisel bir botanik bahçesi oluşturmak isterseniz de cam kavanozlar, küçük ev seraları veya teraryumların yanı sıra dekoratif saksıları kullanabilirsiniz. Ancak çiçek ve bitkilerinizi seçerken, balkonunuzun güneşe olan konumunu da değerlendirmeyi unutmayın. Çünkü balkon çiçekleri güneş seven, gölge seven ve yarı gölge seven olmak üzere ayrılır. Mesela mavi papatya, labularia maritima, mine çiçeği, sardunya, petunya, yaz karanfili, güneş seven çiçeklerdendir. Begonya ve küpe çiçeği ise gölgeyi sever. Balkonunuzda kullanacağınız bu renk renk çiçek ve bitkiler, emin olun alanın enerjisini yükseltmekle kalmayacak, size günün yorgunluğunu atabileceğiniz bir terapi ortamı da yaratacak.

RENKLİ YASTIKLARLA BALKONUNUZUN ENERJİSİNİ ARTTIRIN

Balkonunuzda kullandığınız koltukların ya da sandalyelerin üzerine gökkuşağının canlı renklerinden oluşan yastıklar yerleştirebilirsiniz. Bu yılın trendleri arasına yer alan birbirini takip eden renkli motifler, çizgililer, taş baskılı yastıklar da kullanabilirsiniz. Koltuklarınızın üzerine atacağınız bu enerjik yastıklar, balkon dekorasyonunuzu çok daha güzelleştirecek. Açık alanlarda doğru kullanılan renkler, özellikle bitkilerin yeşilleriyle birleşince tam bir görsel şölen yakalamanıza da yardımcı olacaktır.

Yazının Devamını Oku

Giyim tarzınızla dopamin salgılayın

20 Mayıs 2023
Bazı günler, kendimizi yorgun, stresli ve tükenmiş hissederiz. İçimizden hiçbir şey yapmak gelmez. Ne dışarı çıkmak isteriz ne giyinmek ne de çalışmak. İşte tam da bu günlerinizde mutluluk hormonlarından biri olan dopamini artırıcak, bir akımdan ilham alabilirsiniz.

Özellikle son üç yıldır renklerin gücünü kullanarak, enerjinizi yükselten dopamin giyim tarzı, kendinizi mutsuz hissettiğiniz zamanlarda devreye sokmanız gereken bir trend. Çünkü turuncu, yeşil, sarı, mavi ve kırmızılarla kombinlenen cesur bir stil yarattığınızda daha optimist bir ruh haline girdiğinize tanık olacaksınız. Mutluluk hormonları, hayatımızı huzurlu ve neşeli geçirmemizi sağlayan, vücudumuzda doğal olarak üretilen hormonlardır. Bu hormonlardan biri de dopamindir. Hafıza, hareket, motivasyon ve ruh hali gibi durumları kontrol etmekle ilgilenen dopamin, odaklanmamızda, keyif almamızda ve neşelenmemizde önemli bir rol oynar. Dopamin eksikliğinde ise kendimizi yorgun, mutsuz, keyifsiz ve umutsuz ruh hali içinde buluruz. Özellikle pandemi döneminde bu hormonun eksikliğini oldukça fazla hissettik. Bu duruma kayıtsız kalmayan moda dünyası da yaşanan sıkıntılı günlere inat, kişinin modunu yükselten ve motivasyonunu artıran dopamin giyim akımını hayatımıza soktu. Siz de ruhunuza mutluluk saçacak olan dopamin giyim trendinden ilham alarak, renklerin gücünü kıyafetlerinizde kullanabilir, gününüzün çok daha enerjik ve neşeli geçmesini sağlayabilirsiniz. Peki, dopamin giyim tarzında hangi renkleri kullanacağız? Ünlü markaların yaz kreasyonlarını mağaza vitrinlerinde görmeye başladığımız bu günlerde gelin dopamin artıracak renklerin neler olduğuna ve nasıl bir stil yakalamanız gerektiğine bir göz atalım.

GÖKKUŞAĞINI KIYAFETLERİNİZE YANSITIN

Yağmurlu bir havadan sonra gökyüzünde parlayan gökkuşağının renklerini siz de kıyafetlerinize yansıtarak, gününüzü daha pozitif duygularla geçirebilirsiniz. Kombinlerinizde kullandığınız renklerin dopamin hormonunu harekete geçirdiğini ve sizi mutlu ettiğini kesinlikle hissedeceksiniz. Öncelikle dopamin renklerini birkaç tonuyla sınırlamak çok da mümkün değil. Oldukça fazla renk seçeneğimiz var. Bu yazın koleksiyonlarında yer alan renklerden de yola çıkacak olursak, canlı sarılar, elma yeşili, zümrüt yeşili, turuncular, pembeler, kırmızılar, fuşya ve mavinin muhteşem tonları baştan aşağıya modunuzu yükseltmek için hazırlanmış gibi duruyor. Renkleri kullanma konusunda ustalığınızı göstermek ve enerji saçan şık bir görünüm elde etmek için mükemmel bir sezon diyebilirim.

ZIT RENKLERİN UYUMU

Bu yıl podyumlarda canlı, enerjik ve harekete geçiren dopamin renklerin tasarımlarda bolca kullanıldığını gördük. Aslında bu trendde renklerin baştan sona aynı tonlarla, aynı rengin farklı tonlarıyla ya da iki zıt rengin birlikte kombinlenerek kullanılabiliyor olması, mutluluk veren bir tarz yaratmamızı da kolaylaştırıyor. Mesela fuşya ve kırmızı, elma yeşili ve fuşya, açık mavi ve yeşil gibi birbirine zıt renklerin kombinlendiği tasarımlar, moda haftalarında da göz alıcı bir görünümle çıktı karşımıza. Özellikle güven veren maviyi, bu sezonun trendi olan kot pantolonlarda, kot yeleklerde ya da kot eteklerde kullanabilirsiniz. Gün içinde daha olumlu düşüncelere sahip olmak ve strese inat, keyifli bir gün geçirmek için siz de neşe saçan sarıyı, huzur veren yeşili, enerjinizi artıran turuncuyu, romantik pembeyi ve tutkunun rengi olan kırmızıyı kombinlerinizde bolca kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Yazının Devamını Oku

Cildiniz yaza hazır mı

13 Mayıs 2023
Deniz, kum ve güneş üçlemesi anlamına gelen yaz ayları, elbette ki ruhumuza çok iyi gelir. Ancak cildimize olan etkileri için aynı şeyleri söylemek pek de mümkün değil.

Cildimiz, soğuk kış günlerinden ve baharın yıpratıcı güneşinden yorgun bir şekilde çıkar. Yaz mevsiminde ise zararlı güneş ışınları, tuzlu deniz suyu ile klorlu havuz suyu, cildimizin kurumasına, leke oluşumuna ve kırışıklıkların artmasına yol açar. Bu nedenle yaz mevsimine uyum sağlayan cilt bakım uygulamalarına geçerek, cildinizi bu yıpratıcı etkenlere karşı korumanız gerekir. Cildimiz, her mevsimden etkilenir. Bazı mevsimlerde daha az bakıma ihtiyaç duyarken, bazı mevsimlerde çok daha özenli bakımlara ve korumaya ihtiyaç duyar. Yaz mevsimi de bunlardan biridir. Bu nedenle ilkbahar aylarında uyguladığınız cilt bakım ritüellerini değiştirme ve yaza uyum sağlayan bakımlara geçme vaktiniz geldi. Çünkü artık güneşin zararlı ışınları, havuz ve deniz suyunun olumsuz etkileri, nem artışı gibi faktörler, cildinizi yıpratmak ve yaşlanma hızını artırmak için gün sayıyor. Peki, yaz mevsiminde oluşabilecek cilt problemlerinin önüne geçmek için neler yapılmalı? Hadi gelin bugün hep birlikte sorunsuz bir yaz dönemi için cilt bakımımızı masaya yatıralım.

CİLDİNİZİ İÇTEN NEMLENDİRİN

Yazın sürekli suyla temas eden cildimiz, çok daha fazla kurumaya meyilli olur. Bu nedenle de nem ve bakım ihtiyacı artar. Yaz aylarına girmeden önce cilt tipinize uygun nemlendiriciler kullanmaya başlamanız gerekir. Yaz aylarında gözenekleri tıkayacak yağlı ürünler yerine mutlaka su bazlı nemlendiricileri tercih edin. Ancak kullandığınız nemlendiriciler cildin alt tabakasına kadar ulaşamayacaktır. Bu nedenle enjeksiyon yoluyla derinin alt tabakasına ulaşabilecek ve cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri verebilecek uygulamalar yaptırabilirsiniz. Yeterli nem, sağlıklı cilt tonu ve pürüzsüz bir görünüm için bu uygulamalar oldukça önemlidir. Benim en sevdiğim uygulamalardan birisi yüz mezoterapisidir. Bu işlem güzelliğinize güzellik katmanın yanı sıra cildinizi nemlendirir, canlandırır ve yaşlanma belirtilerinin azalmasına destek olur.

CİLT TEMİZLİĞİNİ İHMAL ETMEYİN

Doğru bir cilt bakımı yapabilmek için cilt temizliğinize özen göstermeniz oldukça önemli. Sıcak havalarda daha çok terleriz ve bu durum cildimizin yağlanma eğilimini arttırır. Bu nedenle sabah ve akşamları mutlaka cildinizi temizleyerek, toz, ter ve kirlerden arındırın. Tüm bakım ürünlerinin sadece temiz bir cilde uygulandığını ise asla unutmayın. Ayrıca cilt tipinize uygun ürünleri kullanmaya da özen gösterin.

 

Yazının Devamını Oku