Kaleci sorunsalı

Beşiktaş enteresan istatistiğini sürdürüyor!

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı biterken, hiçkimse N’Koudou’nun 8. dakikada kazanılan endirekt serbest vuruşu neden direkt kaleye attığını, hadi o attı, kalecinin neden dokunduğunu ve o golün nasıl oluştuğunu çözememişti. Maçta Beşiktaş’ın ligin bu haftasına kadar bizi alıştırdığı, maçın tamamına yayamasa da genelde ilk 45 dakikası oldukça tempolu ve baskılı futbolundan eser yoktu.

GOL OLMA iHTiMALi DÜŞÜKTÜ AMA...

İki takım adına da topla oynama yüzdelerinin eşit, pas ve gol ihtimalinin oldukça düşük yüzdelerde seyrettiği maçta beraberlik golü de Beşiktaş’tan geldi. Kendi alanından kaptığı topla hızlı kontratağa çıkan Topalli, topu ters taraftaki Emir Kaan’a çıkardı, onun vurduğu top önce yan direğe, sonra Ersin’in sırtına çarparak, genç kalecinin kendi kalesine golü olarak kayda geçti.

Haberin Devamı

RAKiBE ÜSTÜNLÜK KURAMADI

Geçen hafta çok baskılı oynadığı Başakşehir karşılaşmasında kalesine gelen belki de tek topla sezonun ilk mağlubiyetini alan Beşiktaş, bu maçta da bu enteresan istatistiğini bozmadı. Kalesine gelen iki isabetli şut da gol oldu. Gerçi kendisi de sezonun belki de en az şut çektiği maçlarından birini oynayıp sayılı şutun ikisinden gol çıkarmayı başardı. Valerien İsmael’in cezası nedeniyle kenarda olmadığı maçın hiçbir bölümünde rakibine net üstünlük sağlayamayan siyah beyazlılar, 39. dakikada Weghorst’un golüyle maçta ikinci kez öne geçse de 86. dakikada Ali Yaşar’ın inanılmaz frikiğinden gelen gole engel olamayınca beraberliğe razı oldu.

ÜÇ MAÇTIR KAYBETMiYOR

1. Lig’den Süper Lige çıkarken takım hüviyetini koruyan ve kendi yağında kavrulmayı tercih eden İstanbulspor, sezon sonuna kadar çizgisini ne kadar koruyacak bilinmez ama bu sonuçla ilk üç haftada aldığı üç yenilgi sonrası son üç maçında kaybetmedi ve bu maçlardan 5 puan çıkarmayı başardı.

iSTANBUL MAHALLi LiGi GiBi

19 takımının 8’i İstanbul’dan olduğu için iyiden iyiye İstanbul Mahalli Ligi’ne dönen Süper Lig’in emektar Olimpiyat Stadı, ne kadar doldurursan doldur boş kalan tribünleriyle pandemi efektli bir maç izlettiyse de 90 dakikanın sonunda maçı statta izleyen Beşiktaşlı taraftarların sesi gür çıkıyordu: Yarısı kaleci Ersin’in (kibar ifadeyle) takımdan gitmesini salık verirken, diğer yarısı geçen sezonun başarılı eldivenine destek çıkıyordu.

Yazarın Tüm Yazıları