F.Bahçe, Konya'da takıldı! Zirvede fark 6 oldu, şampiyonluk şansı mucizelere kaldı

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe, Konyada takıldı Zirvede fark 6 oldu, şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2024 18:07

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında konuk olduğu Konyaspor ile golsüz berabere kaldı ve lider Galatasaray'ın 6 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor'a konuk oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan maçta gol sesi çıkmazken Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı mucizelere kaldı.

Fenerbahçe, bu puan kaybıyla lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde 90 puanla ikinci sırada yer aldı.

Ligde kalma adını önemli bir puan alan Konyaspor ise 37 puanla 16. sırada yer aldı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR 

3. dakikada Szymanski'nin rakip sahada kazandığı topu ceza sahası içerindeki Tadic'e aktardı. Tadic'in şutu kaleci Slowik'te kaldı.
5. dakikada Guilherme'nin sağ taraftan uzun tacında ceza alanı içerisinde topla buluşan Çikalleshi, topu altıpasta bekleyen Soner'e çıkardı. Soner'in şutu defansa çarparak uzaklaştı.
21. dakikada İrfan Can Kahveci'nin orta sahadan ceza alanı içerisine gönderdiği uzun topa hareketlenen Tadic, şutunu çekerken top az farkla dışarı çıktı.
27. dakikada Szymanski'nin ceza alanı dışından içeriye gönderdiği topa hareketlen Mert Hakan'ın şutu kaleci Slowik'te kaldı.
30. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan açtığı ortada Dzeko kafayı vururken top kalecide kaldı.
43. dakikada sol kanattan topla içeriye giren Ferdi Kadıoğlu'un şutunda kaleci Slowik gole izin vermedi. Dönen topa Mert Hakan'ın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

Haberin Devamı

49. dakikada Tadic'in sol kanattan ceza alanı içerisine yaptığı ortada Dzeko, kafayı vururken top az farkla dışarı çıktı.
61. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun ortasında ceza alanı içinde Dzeko şutunu çekerken, kaleci Slowik gole izin vermedi.
62. dakika Szymanski'nin ara pasına hareketlenen Dzeko kaleci ile karşı karşıya kaldı. Dzeko'nun şutunda kaleci Slowik topu kornere çeldi.
69. dakikada Fenerbahçe'nin sol kanattan gelişen atağında Tadic ceza alanına orta açtı. Topa iyi yükselen Dzeko'nun vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
75. dakikada sağ kanattan Cengiz Ünder'in ortasında ceza alanı içerisinde Dzeko kafasıyla topu Batshuayi'ye aşırdı. Batshuayi'nin kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.
89. dakikada Konyaspor'un atağında Boanteng ceza alanı önünde şutunu çekti. Kaleci Livakovic'ten dönen topu tamamlayan Ndao'nun şutunda top meşin yuvarlak ağlarla buluştu. VAR kontrolü sonrası gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

Haberin Devamı

KARTAL'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Lig’in 34’üncü haftasında oynan Beşiktaş derbi maçına göre 2 değişiklik yaptı. Tecbüreli teknik adam, Konyaspor karşılaşmasında; sakatlığı süren İsmail Yüksek yerine Mert Hakan Yandaş, Michy Batshuayi yerine ise Edin Dzeko’ya yer verdi.Sarı- lacivertli ekipte tedavisi süren İsmail Yüksek ve Oosterwolde ile İsmail Kartal’ın kararı üzerine Leonardo Bonucci ve Serdar Aziz kadroda yer almadı. Fenerbahçe, Konyaspor karşısına şu 11 ile çıktı:"Livakovic - Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Fred, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic, Dzeko."

ALİ ÇAMDALI, İLK TEKNİK DİREKTÖRLÜK SINAVINI VERDİ

Haberin Devamı

Düşme hattı sınırında olan Konyaspor’da ise yönetim tarafından teknik direktör Fahrudin Omerovic yerine getirilen sportif direktör Ali Çamdalı, teknik direktör olarak ilk sınavını verecek. Ayrıca Ali Çamdalı, yeşil-beyazlı ekibin bu sezön 4’üncü teknik direktörü oldu.Yeşil- beyazlı ekip sarı kart cezalısı Ethemi ve Sambou ile sakatlığı devam eden Moreno ve Yasir Subaşı’dan yoksun halde sahaya çıktı.Konyaspor, Fenerbahçe karşısında sahaya "Slowik - Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Hadebe, Guilherme, Ndao, N’Zonzi, Soner Dikmen, Oğulcan Ülgün, Cikalleshi" 11’iyle çıktı.Öte yandan bugün 46’ncı randevularına çıkacak olan iki takımdan Fenerbahçe, daha önceki 45 maçtan 34’ünü galibiyetle bitirdi. 3 maç berabere biterken, 8 maçı da yeşil-beyazlı ekip kazandı. 

GOL İPTAL
GOL İPTAL

Konyaspor'un 90. dakikada Ndao ile bulduğu gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

FENERBAHÇE GOLE ÇOK YAKLAŞTI
FENERBAHÇE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Fenerbahçe'de 63. dakikada Edin Dzeko'nun yakın mesafeden vuruşunu kaleci Slowik kurtardı. Boşnak yıldız, bir pozisyon sonrasında yine kaleci Slowik'i geçemedi.

FENERBAHÇE DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLADI
FENERBAHÇE DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLADI

Fenerbahçe'de ikinci yarı başlarken Batshuayi ve Çağlar Söyüncü oyuna girdi. Mert Hakan Yandaş ve Becao oyundan çıkan isimler.

İLK YARIDA GOL YOK
İLK YARIDA GOL YOK

Konyaspor - Fenerbahçe maçının ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

FENERBAHÇE GOLE YAKLAŞTI
FENERBAHÇE GOLE YAKLAŞTI

Fenerbahçe, müsabakanın 21. dakikasında gole yaklaştı. Dusan Tadic'in ceza sahasından vuruşu dışarıya gitti.

"İNŞALLAH BİZİ MAHÇUP ETMEZLER"
İNŞALLAH BİZİ MAHÇUP ETMEZLER

İsmail Kartal: "İsmail Yüksek'in sakatlanması bizim için önemli bir kayıp. Bir Türk oyuncu oynatmamız gerekiyor. Düşündük, baktık. Bu akşam Mert Hakan'la başlamaya karar verdik. İnşallah bugün sahaya çıkacak oyuncular da bizi mahcup etmezler."

İLK 11'LER BELLİ OLDU
İLK 11LER BELLİ OLDU

Konyaspor: Slowik, Ahmet, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner, Ndao, Oğulcan, Cikalleshi

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, Fred, Szymanski, Mert Hakan, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

 

Haberin Devamı

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Konyaspor: Slowik, Ahmet, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner, Ndao, Oğulcan, Cikalleshi

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, Fred, Szymanski, Mert Hakan, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!