Türkten gizli lezzet ipucu

Güncelleme Tarihi:

Türkten gizli lezzet ipucu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 00:00

Bir kaç gün evvel Berlin Eyalet Meclisi’nde Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu ile görüştüm. Kendisi bir gün ünlü gurme eleştirmeni Wolfram Siebeck tarafından arandığını anlattı.

Haberin Devamı

Siebeck Berlin’deki bir Türk restoranını tanıtmak istediğini söylemiş. Mutlu bir kaç ünlü Türk restoranı önermiş ama Siebeck onların hepsini tanıdığını ve niyetinin daha çok Mutlu’nun genelde gittiği bir restoranı tanıtmak istediğini dile getirmiş. Dolayısıyla Berlin Manteuffelstrasse’de bulunan "Adana" restoranına gitmişler. Ardından Siebeck, Die Zeit Gazetesi'nde Akpolat Ailesi'nin hiç durmaksızın yemekler hazırladığı restorandan övgüyle bahsetmiş ve "Burada el yapımı kavramının hakkı tam anlamıyla veriliyor. Çünkü her şey el yapımı ve taze" demiş. Kreuzberg için gizli bir ipucu.

Yalnız övgü dolu makale Özcan Mutlu’nun kendisini olumsuz etkilemiş. Siebeck’in yazıları ülke çapında okunduğu için, pek çok turist Berlin’e "Adana" restoranında rezervasyon yaptırıyormuş. Hatta bir keresinde Hannover’den bir grup sadece yemek için Berlin’e gelip ardından tekrar Hannover’e dönmüş. Artık sıkça gittiği mekanda yer bulabilmesi için Mutlu rezervasyon yaptırmak zorunda kalıyormuş. Mutlu, bir dahaki sefere beni de oraya götüreceğine dair söz verdi.

Yeni Türk Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu tarafından terör kurbanlarının aileleri için verilen yemek davetinde, Özcan Mutlu Cumhurbaşkanlığına seçilecek olan Joachim Gauck’a rastlamış. Sarrazin’e yönelik sarfettiği ve yanlış anlamalara yol açan açıklamarından dolayı kendisini seçmeyeceğini yüzüne söylemiş. Joachim Gauck tam olarak ne söylediğini ve kendisi ile Sarrazin arasındaki mesafesisini açıklayıp, ardından da Türk aileler ile buluşmasına tanık olunca, Mutlu büyüklük gösterip şimdi onu seçebileceğini söylemiş. Gauck ile aralarında geçen bu konuşmayı ilk kez Özcan Mutlu’dan dinlemiştim. Fakat daha sonra Gauck da, iki tanıtma toplantısında Mutlu ile arasında geçen konuşmayı anlatmıştı. Bu sayede Mutlu’yu önceden bilmeyenler, şimdi tanımış oldular.

Geçen hafta Yeşiller Partisi'nin, babasını sağcı teröre kurban veren Gamze Kubaşık’ı cumhurbaşkanını belirleyecek Federal Temsilciler Asamblesi için seçtiğini belirtmiştim. Şimdi de CDU Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı da Solingen kurbanlarının annesi Mevlüde Genç’i Federal Temsilciler Asamblesine seçti. Geçen hafta Mevlüde Genç'i evine ziyarete gittiğimde, Cumhurbaşkanı Johannes Rau ve Abdullah Gül’ün kendisine ithaf ettiği resimler dikkatimi çekti. Artık o yeni Cumhurbaşkanı’nı seçme hakkına sahip. O bunu hak etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!