PSV’nin Trabzonspor provası

Güncelleme Tarihi:

PSV’nin Trabzonspor provası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 00:00

21.haftasını geride bıraktığımız Hollanda 1.Ligi Eredivisie’de yaşanan iki olaydan (bana göre) bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Eindhoven’a gitmiştim. Orada Hollanda 1.Ligi Lideri PSV Eindhoven’un lig sonuncusu De Graafschap maçını seyrettim. UEFA Ligi 2.Tur karşılaşmasında Çarşamba günü Trabzon’a gidecek PSV var ya, işte onun maçını.

PSV, maçın ilk yarısında bulduğu 4 golle, maçtan galip ayrıldı, 3 puanı alarak Trabzon’a lider olarak gidiyor. Maçın geneline bakıldığında çok ta iyi bir futbol sergilediği söylenemez. Maçın kırılma noktası 7.dakikada Dries Mertens’in kendini yere atmasıyla kazanılan haksız penaltı oldu. Arkasından yapılan defans hataları derken, PSV maçın ilk yarısında işi bitirdi. İkici yarıya Trabzonspor maçının provasını yapalım düşüncesiyle de çıkınca kafaları karıştı ve kalelerinde bir gol gördüler.

Bu maçta da gördük ki PSV’nin Trabzonspor gibi tek golcüsü yok. Bir çok golcüsü var. Takım halinde ofansif futbol oynuyorlar. Trabzonspor’un işinin kolay olmadığı bir kesin. Ama PSV, elenmeyecek bir takımda değil. Çünkü bugüne kadar sergiledikleri futbola baktığınızda o kadar da mükemmel değiller. Dries Mertens, çok tehlikeli bir futbolcu. Ben onun futbol sitilini Alanzinho’ya benzetiyorum. Her ikisi de direkt olarak kaleye oynayabiliyorlar.

De Graafschap karşılaşmasının 7.dakikasında PSV’li Dries Mertens, ceza sahası içerisinde kendini yere attı. Maçın hakemi Jan Wegereef, hiç tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Devre arsında ise soyunma odasındaki televizyondan pozisyonu yeniden izlediğinde haksız karar verdiğini ve yanıldığını gördü. İkinci yarı öncesi, sahaya çıkmadan önce De Graafschap futbolcuları ve teknik heyete giderek “ben hatalı bir karar verdim sizlerden özür dilerim” dedi. Yani erdemlik yaptı. Maç sonunda televizyonlara verdiği röportajlarında da bunu söyledi, inkar etmedi. Helal olsun ne diyelim.

HOLLANDA’NIN BURAK YILMAZ’I

Sezon başında Feyenoord’un Manchester City’den kiraladığı İsveçli golcü futbolcu John Guldetti’nin yıldızı parlamaya devam ediyor. Bu sezon FC Twente, Ajax ve son olarak Vitesse karşılaşmalarında 3’er gol atıp hattirick yapan Guldetti, Hollanda’nın Burak Yılmaz’ı olmaya en büyük aday futbolcu olarak görünüyor. Zaten 21 maçta attığı 17 golle de Hollanda Gol Krallığı yarışmasında sc Heerenveenli Bas Dost’un iki gol arkasında ikinci sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!