İkinci kadınlara karşı hoşgörülü olamam

Okurum, “Acaba eşim bütün bunları yaşamama neden olan o kadınla mutlu olabildi mi dersiniz?” diye soruyor bana.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde eşi hamile olan bir erkekle birlikteliğini yazan bir genç hanımın mektubu üzerine eski günlere dönmüş.
Eski yaşadıkları aklına gelmiş, eşinin kendisini hamileyken bir başka kadın için terk ettiğini hatırlamış. Yeniden yüreğindeki yaranın kabuğu deşilmiş, acıları su yüzüne çıkmış...
Bir de bana kızıyorlar şu ikinci kadınlar! Onlara karşı pek de hoşgörülü olmamam nedeniyle. İşte böyle mektuplar da benim canımı yakıyor, bir kez daha...

Hamileliğim sırasında ihanete uğradım

Sevgili Feyza Hanım, size yapılan eleştiri; yani annenizin aldatılmasının sizi etkilemesi, doğru olsa ne fark eder ki. Etkilenmiş olmanız çok doğal değil mi?
Ancak yaşayan bilir bunun nasıl bir duygu olduğunu...
Ben de o size yazan hamile eşli adama aşık kadına sesleniyorum. Çünkü ben de hamileliği sırasında ihanete uğrayan bir eşim. Ne demek olduğunu iyi biliyorum.
Hamileliğim son günlerinde, eski kocam işyerinde yardımcı olarak yanına aldığı kadınla ilişki yaşamaya başladı. Kadın gecekonduda yaşayan, bir ailenin sınıf atlamak isteyen kızıydı. Öyle aman aman güzel de değildi inanın. Bunu kıskançlık yüzünden söylediğimi düşünmeyin. Sonradan biraz estetikle burnunu, dudağını filan düzelttirip biraz bir şeye benzedi. Ama ne yaptı etti, bir şekilde eşimin aklını çeldi. Eşim beni onun için terk etti.

Haberin Devamı

LOHUSA YATAĞIMDA TEK BAŞIMAYDIM

Bir kadının en çok ilgiye sevgiye muhtaç olduğu o hamilelik günlerimde (ne yazık ki annem babam ve yakın bir akrabam bile yok) daha sonra da lohusa yatağımda yalnız kaldım. O kadın bunu bile bile sabahlara kadar kocamla barlarda kulüplerde gezdi.
Tabi kocamı koruyup sadece o kadını suçladığımı düşünmeyin. Ama bu olanlar duygusal dengemi altüst etti ve kısa sürede, haklarımı da aramadan, tazminatsız nafakasız hemen boşandım. Çünkü yüksek eğitimli, yurtdışında okumuş bir kişiydim ve gururum çok kırılmıştı.
Evet, belki duygusal davrandım hem kendimin hem de çocuğumun haklarını koruyamadım ama her şey farklı görünüyor o zamanlarda insanın gözüne. Hiçbir şeyin önemi yoktu o anda... Bana destek olan, bir akıl veren de çıkmadı ne yazık ki.

Haberin Devamı

İKİ İŞTE ÇALIŞIP KIZIMA BAKIYORUM

Yanlış anlaşılmasın. Benim gözümde o adam bitmişti artık. Ama hiç değilse maddi yönden cezasını çekmeli, benim ve çocuğum geleceğini sağlamalıydı. Aradan geçen bunca yıldan sonra sadece buna pişmanım.
Neyse, boşandıktan bir süre sonra o kadınla evlendi tabi. Birden büyük bir refaha ve zenginliğe kavuştu. İstanbul’un ücra bir semtinden otobüsle zar zor işe gelen o kadın şimdi çok lüks marka bir araba kullanıyor. Lüks bir villada oturuyor.
Biz de, en büyük zenginliğin birbirimize sahip olmak olduğunun bilincinde bir ana kızız şimdi. Kızımla mutlu bir şekilde yaşıyoruz. İki işte birden çalışıp kızımı en iyi okullarda okutuyor, her türlü olanaktan yararlanmasını sağlıyorum.
Bilmem neden o hamile eşin aldatılması öyküsünü köşenizde okuyunca içimden size bunları anlatmak geldi. Herhalde sizin beni en iyi anlayabilecek insan olduğunuzu bildiğim içindir. Herkesin durumu kendine özeldir diye düşünmekle birlikte bir örnek olarak siz de bu yaşadıklarımı bilin istedim.
Son bir şey: Eski kocam, sorunsuz bir şekilde benden kurtularak evlendiği o kadınla mutlu oldu mu dersiniz?
Rumuz: Hayat güzeldir

Yazarın Tüm Yazıları