Almanya’da yılın antrenörü Van Gaal

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da yılın antrenörü Van Gaal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 14:39

Almanya’nın “Kicker” dergisinin organizasyonunda yapılan ve spor yazarları ile muhabirlerinin oy kullandığı yılın antrenörü ve yılın futbolcusu seçimlerinde Bayern Münih’i çalıştıran Louis Van Gaal yılın antrenörü olurken Robben’da yılın futbolcusu seçildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA futbolda yılın en başarılıları Bayern Münih’ten çıktı. Ünlü spor dergisi Kicker’in organize ettiği ve ülkedeki spor yazarları ile muhabirlerinin oy kullandığı “Yılın antrenörü” ve “Yılın Futbolcusu” sahiplerini buldu. Geçtiğimiz yıl Wolfsburg’u şampiyon yapan Felix Magaht’ın aldığı ödülü bu sene Hollandalı çalıştırıcı Louis Van Gaal kazandı. Alman futbol tarihinde ilk defa yabancı bir antrenör bu ödüle layık görülürken Hollandalı teknik adam toplam 398 oy aldı. Schalke’nin antrenörü Magaht 231 oyla ikinci, Alman milli takımını çalıştıran Löw’de 81 oyla üçüncü sırada yer aldı. Van Gaal “Bu ödülü layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi.

ROBBEN YILIN FUTBOLCUSU

Almanya’da yılın futbolcusu ödülüne Bayern Münih’in Hollandalı yıldızı Arjen Robben layık görüldü. Kicker dergisinin organize ettiği yılın futbolcusu ödülünü rakiplerine büyük fark atan Robben 445 oy alırken, ikinci 180 oyla yine Bayern Münih takımından Schweinsteiger, üçüncülüğüde 118 oyla yine aynı takımdan Thomas Müler aldı. Robben “Herkese çok teşekkür ederim. Çok mutlu ve gururluyum. Sadece bir maç için çok üzülüyorum. Onu da kazansaydık her şey almış olacaktık. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İyi ki Bayern Münih’e gelmişim. Ama bu ödül benim olduğu kadar takım arkadaşlarıma da verilmiştir” dedi. Almanya’da son üç yıldır sürekli olarak yabancı oyuncular bu ödülü kazanıyorlar. İki sene önce Ribery, geçtiğimiz yıl Grafite ve bu yılda Robben ödülün sahibi oldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!