Maçta yaralanan polisler taburcu edildi

Güncelleme Tarihi:

Maçta yaralanan polisler taburcu edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 16:44

PTT 1. Lig'de dün oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor-Karşıyaka karşılaşması öncesi Karşıyakalı taraftarların fırlattığı cam şişe başına isabet eden Tavşanlı Emniyet Müdürü İlyas Murat Erdal ile maç sonunda iki takım tarafları arasında çıkan arbedede yaralanarak hastanelere kaldırılan 3 polis görevlisi, taburcu edildi.

Alınan bilgiye göre, maç öncesi Tavşanlı Ada Stadı önünde bekleyen bir grup Karşıyaka taraftarı, ellerindeki cam şişeleri, TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarlarının bulunduğu bölüme doğru fırlattı.

Şişelerden birinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan Tavşanlı Emniyet Müdürü İlyas Murat Erdal, 112 Acil Servis ekiplerince Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Maç sonunda iki takımın taraftarları arasında çıkan arbedede ise Tavşanlı Emniyet Müdür Yardımcısı Saffet Özdemir, Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Erbil Ünal ile Kütahya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü mensubu İbrahim Delice yaralandı.

Elinde kırık oluşan Özdemir ve kaburgaları ezilen Ünal, Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde, sırtından yaralanan Delice de Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Tedavileri tamamlanan Erdal, Özdemir, Ünal ve Delice, geceyi hastanelerde geçirdikten sonra taburcu edildi. Erdal'a 7 gün, Özdemir'e 10 gün “iş göremez” raporu verildi.

Polisin, fotoğraf ve görüntü kayıtlarını inceleyerek olayları gerçekleştiren taraftarları belirlemeye çalıştığı öğrenildi.

Erdal, yaptığı açıklamada, olaylardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Futbol terörünü kınıyorum. Futbol teröristleri için kimlik tespiti bittikten sonra gerekli idari ve adli işlemler yapılacaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!