Fenerbahçe'ye ABD'li takviye

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeye ABDli takviye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 13:43

Fenerbahçe Kulübü Kürek Şubesi, ABD'li antrenör John Parker ile anlaştı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüp, 20 yıllık antrenör deneyimini Fenerbahçe'ye aktaracak olan Parker'ın bu ay sonu itibariyle teknik direktör olarak Fenerbahçe Kürek Şubesi'nde göreve başlayacağını açıklandı.

John Parker Kariyeri:
1998 ağır kilo dört tek ekibinde Curtis Jordan ile birlikte antrenörlük ve Dünya Şampiyonası ağır kilo sekiz tek ekibinde Mike Teti’nin yardımcı antrenörlüğü..
• 1999 yılı Ağır kilo dümencili iki tek ekibinde Dünya Şampiyonu’nun antrenörü. Mike Teti’nin altın madalya kazanan sekizli tek ekibinde yardımcı antrenör.
• 2000 yılında olimpiyatlarda erkekler iki tek’te gümüş madalya kazanan ekibi seçti.
• Columbia Üniversitesi 2005 yılında okul tarihinin en iyi performansını gösteren, Eastern Sprints yarışlarında gümüş ve bronz madalya kazanan Freshmen hafif kilo sekiz tek ekibinin antrenörü. Okul için bir rekor olarak yeni yılda takıma 22 sporcu kazandırdı ve bunlara diğer milli takım kürekçilerinden 2012 Amerikan Olimpiyat sporcusu Nick Lacava da dahil.
• 28 yılda 2006 yılında ilk defa Durand Kupasını kazanan Rutgers Üniversitesi hafif kilolarda en iyi takımın antrenörü.
*2008 yılı Dünya Şampiyonası Hafif kilo Erkekler Sekiz Tek ekibinin antrenörü (altın madalya).
• 2009 Hafif kilo Erkek Sekiz Tek (gümüş) ve Hafif Kilo Bayan dört çifte (bronz) ekiplerinin antrenörü
* 2009 yılında U23 Dünya Şampiyonası’nda Hafif kilo Bayan dört çifte ile gümüş madalya,
2010 yılında bronz madalya kazanan U23 Hafif kilo erkekler dört tek ve A final’de yarışan Hafif kilo erkek iki tek ekiplerinin antrenörü.
• 2010 yılında Amerikan M8+ ekibinde (6.) Kris Korzeniowski’nin yardımcı antrenörü ve M2- (9.) ve M2+ (4.) ekiplerinde antrenör.
• 2011 yılı Slovenya’nın Bled şehrindeki Dünya Şampiyonası’nda Amerikan Hafif kilo batan tek çifte kategorisinde dördüncü olan, 2011 yılı Amsterdam Hollanda’da Holland Beker yarışlarında Bayan iki çifte kategorisinde gümüş madalya kazanan ekiplerin antrenörü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!