Avcı döneminde 7 maçta 33 futbolcu

Güncelleme Tarihi:

Avcı döneminde 7 maçta 33 futbolcu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 12:04

A Milli Futbol Takımı'nda, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde oynanan 7 özel maçta toplam 33 futbolcu forma giydi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'ndaki ilk 2 maçında 7 Eylül'de deplasmanda Hollanda, 11 Eylül'de de İstanbul'da Estonya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Abdullah Avcı, geride kalan 7 özel maçta toplam 33 futbolcuya forma şansı verdi.

Guus Hiddink'in yerine Kasım 2011'de göreve getirilen 49 yaşındaki Abdullah Avcı, kendi döneminde oynanan 7 özel maçta tam 33 futbolcuyu sahaya sürdü.

-En çok sahada kalan futbolcu Ömer Toprak-

Alman ekibi Bayer Leverkusen'de forma giyen gurbetçi savunma oyuncusu Ömer Toprak, toplam 508 dakika sahada kalarak, Avcı yönetiminde en çok süre alan futbolcu oldu.

Ömer Toprak'ı 483 dakikayla Arda Turan, 479 dakikayla da Mehmet Topal izledi.

-Arda Turan ve Caner Erkin, 7 maçta da oynadı-

Abdullah Avcı yönetimindeki 7 özel maçın tamamında oynayan iki futbolcu bulunuyor.

Atletico Madrid forması giyen Arda Turan ve Fenerbahçeli Caner Erkin, Avcı dönemindeki maçların hepsinde forma giydi. Arda Turan 483, Caner Erkin ise 343 dakika süreyle sahada kaldı.

-En çok 90 dakika oynayan isim de Ömer Toprak-

(A) Milli Futbol Takımı'nda Abdullah Avcı döneminde en çok süre alan oyuncu olan Ömer Toprak, aynı zamanda bu süre içindeki maçlarda en çok 90 dakikayı tamamlayan isim olarak da dikkati çekti.

Gurbetçi oyuncu, 7 maçın 5'ini sahada tamamlayarak, bu alanda da öne çıktı. Ömer Toprak'ı, 4 kez 90 dakika oynayan Mehmet Topal izledi.

-İlk 11'in değişmez ismi: Arda Turan-

Türk Milli Takımı'nın son dönemdeki yıldızlarından Arda Turan, Abdullah Avcı'nın da ilk tercihi oldu.

Caner Erkin ile birlikte Avcı yönetimindeki bütün maçlarda oynayan iki isimden biri olan Arda Turan, bu dönemde oynanan 7 özel maçta 6 kezle, en çok ilk 11'de maça başlayan futbolcu unvanını aldı.

-En golcüsü Burak Yılmaz-

Abdullah Avcı dönemindeki maçlarda milli takımın en golcü ismi, Süper Lig'de geçen sezonun “Gol Kralı” Burak Yılmaz oldu.

Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz, Abdullah Avcı dönemindeki 7 maçta 3 kez fileleri havalandırdı.

Avcı yönetimindeki millilerin 7 özel maçta kaydettiği toplam 13 golden diğerlerini Ömer Toprak (2), Umut Bulut (2), Hamit Altıntop, Caner Erkin, Nuri Şahin, Mustafa Pektemek ve Selçuk İnan attı. Diğer golü ise Portekizli Pepe kendi ağlarına gönderdi.

-Soner Aydoğdu ve Engin Baytar-

Abdullah Avcı döneminde en az süre sahada kalan futbolcular Soner Aydoğdu ile Engin Baytar oldu.

Gençlerbirliği'nden Trabzonspor'a geçen Soner Aydoğdu, Slovakya maçında son 4 dakika oynama fırsatı buldu.

Galatasaraylı Engin Baytar ise Portekiz maçında 89. dakikada, Ukrayna maçında ise 84. dakikada oyuna girerken, toplam 2 maçta sadece 7 dakika (uzatmalar hariç) sahada kalabildi.

-Rüştü Reçber'e jübile jesti-

Abdullah Avcı'nın kendi döneminde şans verdiği 33 futbolcu arasında Rüştü Reçber de bulunuyor.

120 kezle, (A) Milli Futbol Takımı tarihinin en çok oynayan futbolcusu unvanının sahibi olan deneyimli kaleci, Finlandiya maçında forma giyerek, milli takımdaki jübilesini yaptı. 41 dakika oyunda kalan Rüştü Reçber, milli takıma veda etti.

-Sakatlık engeli-

Teknik direktör Abdullah Avcı döneminde forma giyen futbolcular arasında, milli takımın değişmez isimlerinden bazıları, sakatlık sorunları nedeniyle çok az oynama fırsatı buldu.

Fenerbahçeli Volkan Demirel, sakatlığı nedeniyle sadece Portekiz maçında oynayabilirken, kurtardığı penaltıyla ay-yıldızlı ekibin değişmez ismi olduğunu gösterdi.

Ayrıca, Fenerbahçeli Gökhan Gönül ile gurbetçi kaleci Sinan Bolat, yine sakatlıkları nedeniyle sadece Slovakya maçında 90 dakika sahada kalabildi. Beşiktaşlı İsmail Köybaşı ile Trabzonsporlu Tolga Zengin de ciddi sakatlıkları nedeniyle çoğu maçta yer alamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!