G.Birliği kent sokaklarında

Güncelleme Tarihi:

G.Birliği kent sokaklarında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 10:47

Gençlerbirliği, bu yıl futbolcu poster çekimini, kentin sokaklarında yapıyor.

Haberin Devamı

Fotoğrafçı Evren Özesen'in projesi dahilinde, başkentin farklı mekanlarında yapılan ve AA'nın da izlediği fotoğraf çekimleri, Ankaralılar'ın oldukça ilgisini çekerken, ilginç anlara da sahne oldu.

Çalışmanın ilk etabında Cem Can'ı Yuksel Caddesi'de Ankaralılar'ın “bankta oturan kadın” ismiyle andıkları heykelin yanında görüntüleyen Evren Özesen ve ekibi daha sonra Ante Kulusiç'i, Abdi İpekçi Parkı'ndaki “Eller” Yüksel Caddesi'ndeki “İnsan Hakları” ve Batıkent'teki “Çocukların Kardeşliği” çalışmalarının da sahibi olan Metin Yurdanur'un Olgunlar Sokak'taki “Madenci Anıtı”nda fotoğrafladı.

Günün son çalışması ise Ankaralılar'ın önemli uğrak yerlerinden Kuğulu Park'ta gerçekleştirildi. Hurşut Meriç ile Kuğulu Park'a geçen ekip, burada oldukça eğlenceli dakikalar yaşarken, genç futbolseverler Hurşut ile fotoğraf çektirdi.

Kulüp basın sözcüsü Hakan Kaynar, şehir ile kulübün bağını daha da güçlendireceğini söyledi.
“Ankara'nın futbolcuları elbette ki Ankara'nın sokaklarında fotoğraflanmalı” diyen Kaynar, proje sırasında karşılaştıkları şehir sakinlerinden çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Kaptan ve “oturan kadın”

Çalışmadan oldukça mutlu olan kaptan Cem can, Yüksel Caddesi'ne sık sık geldiğini belirterek, “Ankara'da büyüdüm, bu şehirde yetiştim. Buraya sık sık kitap almaya geliyorum. Şehrin belki de en hareketli yeri burası” dedi.

Projeyle Ankaralılar'a misafir olduklarını ifade eden Cem Can, kendilerinin de Ankaralılar'ı evlerine, yani 19 Mayıs Stadyumu'na beklediklerini söyledi.

“Madenci Kulusiç”

Gençlirbirliği'nin 3 yıldır Türkiye'de yaşayan Hırvat futbolcu Ante Kulusiç ise Ankara'yı çok beğendiğini belirterek, ilk defa böyle bir poster çalışmasının içinde yer aldığını kaydetti.

Ankara'ya 3 yıl önce geldiğini ve fırsat buldukça sokaklarında gezdiğini ifade eden Kulusiç, “Ankaralılar biliyorum ki şehirlerini çok seviyorlar. Biz de yeşil sahalarda bu kenti temsil ediyoruz ve kentini seven bütün Ankaralılar'ı maçlarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Hurşut Meriç Kuğulu'da

Poster çekiminde Ankaralılar, en fazla Hurşut Meriç'e ilgi gösterdi. Hurşut Meriç'in poster çekimi için ekibin uygun gördüğü Kuğulu Park'ta, gençlerin de cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafları çekmesi, park ziyaretçilerinin de projeye ilgisini artırdı.

Hurşut Meriç, Ankara'nın güzel bir şehir olduğunu ve sokağa çıkıp yürüyerek, şehri daha fazla tanımaya çalıştığını söyledi.

Ankaralılar'ın kendisine gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu kaydeden Meriç, kentlileri Ankara'nın Süper Lig'deki tek temsilcisini stada gelerek desteklemeye davet etti.

Proje kapsamında tüm futbolcuların yanı sıra Başkan İlhan Cavcav ve teknik heyet de kentin değişik bölgelerinde fotoğraflanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!