"Hedefimiz grup maçlarını iyi bitirmek"

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz grup maçlarını iyi bitirmek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 18:10

Türkiye (A) Milli Erkek Hentbol Takımı, 2014 Avrupa Şampiyonası Birinci Eleme Grubu'nda, 8-10 Haziran tarihlerinde Malta, Letonya ve Estonya ile Mersin'de mücadele edecek.

Hentbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 12-26 Ocak 2014 arasında Danimarka'da düzenlenecek Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası için grup eleme müsabakaları başlıyor. 8-10 Haziran tarihlerinde dörder takımlı 4 grupta, eleme grubu müsabakaları yapılacak.

Bu müsabakalar sonucunda gruplarında ilk sırayı alan takımlar ile grup ikincileri arasında en iyi puana sahip iki takım, ikinci eleme grubu müsabakalarında mücadele etme hakkı kazanacak. İkinci eleme grubunda ilk maçlar 31 Ekim-1 Kasım 2012, son maçlar ise 15-16 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak.

Türkiye (A) Milli Erkek Hentbol Takımı, birinci eleme grubunda Malta, Letonya ve Estonya ile mücadele edecek. Mersin Yenişehir Belediyesi Spor Salonu'na yapılacak müsabakalar sonrası Türkiye grubunu lider bitirmesi durumunda 2. eleme grubunda Fransa, Norveç ve Litvanya ile mücadele edecek.

Ay-yıldızlılar, 4 grup arasında en iyi ikinci olması durumunda Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Karadağ ile birinci eleme grubunda karşılaşacak. İkinciler arasında en iyi ikinci takım olması durumunda ise Hırvatistan, Macaristan ve Slovakya ile aynı grupta mücadele edecek.

Mersin'de yapılacak birinci eleme grubu maç programı şöyle:
-08 Haziran
17:00 Letonya-Malta
19:00 Estonya-Türkiye
-09 Haziran
17:00 Malta-Estonya
19:00 Türkiye-Letonya
-10 Haziran
17:00 Estonya-Letonya
19:00 Türkiye-Malta

Milli Takım hazırlıklarını Mersin'de sürdürüyor

Milli Takım hazırlıklarını antrenör Adnan Öztürk nezaretinde Mersin'de sürdürüyor.

Kentte bulunan Ukrayna ile dün Yenişehir Belediyesi Spor Salonu'nda yaptığı hazırlık maçını 27-25 kaybeden Ay-yıldızlılar, yarın akşam Ukrayna ile yine hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Antrenör Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin Mersin'de yapılacak grup maçlarını birinci tamamlamak olduğunu söyledi.

Ankara'da yaptıkları 10 günlük kampın ardından Mersin'e gelerek çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Öztürk, “Takımda moral ve motivasyon iyi. Ukrayna ile yaptığımız hazırlık maçını 27-25 kaybettik. Fakat güçlü bir takım karşısında bu sonuç normal. Müsabakalara kadar hazır hale geleceğiz” dedi.

Takımı gençleştirdiklerini vurgulayan Öztürk, “Mersin'de yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları'nda mücadele edecek takımı da oluşturmayı hedeflediğimiz genç kadro ile ilk defa böyle bir mücadeleye çıkacağız. Mersinli sporseverlerin de desteği ile gruptan birinci çıkmak istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!