İngiltere'ye giden ilk Alman antrenör

Güncelleme Tarihi:

İngiltereye giden ilk Alman antrenör
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 10:54

TÜRKİYE Süper Ligi ekibi Beşiktaş'la son anda anlaşamayan Ralf Rangnick, İngiltere Premier Ligi'ne gidiyor.

Haberin Devamı

Almanya'da futbolun profesörü lakabıyla tanınan 53 yaşındaki Ralf Rangnick İngiltere 1. Lig ekibi West Bromwich Albion'un başına geçiyor. West Bromwich Albion'un takımı Premier Lige taşıyan Roy Hudgson'un İngiliz Milli Takımı'nın başına getirilmesi üzerine Rangnick'e teklif götürdükleri ve Alman hocanınnda bu görevi kabul ettiği bildirildi.

İngiltere'de ilk Alman antrenör

İngiltere'de çalışan ilk Alman antrenör olarak tarihe geçecek. Almanya da Ulm, Hannover ve Hoffenheim takımlarıyla üç kez Bundesliga'ya yükselip önemli şampiyonluklar yaşayan Rangnick, özellikle genç futbolcularla çalışmayı prensip edinen gençlere önem veren bir teknik adam olarak tanınmakta. Futbolu koşarak oynayan ve teknik kapasitesi yüksek futbolcuları ön planda tuttuğunu söyleyen Ralf Rangnick, prensiplerinden de aman vermeyen bir teknik adam.

Ulm ve Hannover'i 1. lige taşıdı

Şampiyonluğu Schalke'nin Bayern'e kaptırdığı yıl Schalke antrenörüydü. Üç yıl içinde köy takımı olan Hoffenheim'ı, Bundesliga'ya yükseltti. Kendisinden habersiz Brezilyalı futbolcusu Gustavo'nun Bayern'e gönderilmesine kızıp Hoffenheim'da antrenörlük görevininden istifa etti.

Psikolojik tedavi gördü

Schalke ile 2011 yılında Almanya kupa galibi oldu. 22 Eylül 2011'de sağlık sorunu nedeniyle görevini bıraktı. Psikolojik uzun bir tedavi gören Rangnick Şubat 2012'de tekrar futbola dönme kararı aldı. Beşikaş ve Belçika'dan Anderlecht'inde transfer teklifi sunduğu Rangnick "İngiliz ligi beni cezbediyor. Ayrıca ilk Alman antrenör olarak çalışmakta beni mutlu ediyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!