"Londra'ya gitmek istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Londraya gitmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 17:08

Okçulukta, 2012 Londra Olimpiyatları'na bireysel kotaların da verileceği Avrupa Şampiyonası başladı.

Haberin Devamı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen şampiyonada sıralama atışları gerçekleştirildi. Şampiyonada Türkiye'yi klasik yay bayanlarda Natalia Nasaridze, Begül Löklüoğlu ve Damla Ergin, klasik yay erkeklerde Sermet Çınar, Kerem Kırsever ve Yağız Yılmaz, makaralı yay erkeklerde Hasan Basri Hancı, Demir Elmaağaçlı ile Ali Davarcı temsil ediyor.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 26 Mayıs Cumartesi günü sona erecek şampiyonanın 2012 Londra Olimpiyatları açısından önem taşıdığını söyledi.

Şampiyonada Cuma günü olimpiyat kota için yarışmalar yapılacağını belirten Topaloğlu, şunları kaydetti:
“En önemli hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları'na kota alabilmek. Avrupa Şampiyonası olmasına rağmen bunun en önemli yanı olimpiyat için kota yarışması olmasıdır. Hedefimiz bayanlar ve erkeklerde birer kota alarak Londra'ya gitmek istiyoruz. Bugün sabah alınan sonuçlar bizim açımızdan tatmin edici. İnşallah buradan kota alarak ülkemize dönmeyi umuyoruz. Bunu başaracağımıza ve ülkemizi Londra'da temsil edeceğimize inanıyoruz.”

Haziran ayında ABD'de yapılacak yarışmada ise olimpiyatlar için takım kotası almayı hedeflediklerini belirten Topaloğlu, “Londra'ya gittiğimiz takdirde madalyayla dönmeyi arzuluyoruz” dedi.

Milli Takım Teknik Direktörü Cumhur Yavaş da, takım olarak iyi durumda olduklarını belirterek, sıralama atışlarında sporcuların iyi sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Yavaş, sporcuların hepsinin ilk turda yarışma hakkı elde ettiklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!