Erzurum'da Buz Hokeyi heyecanı başladı

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Buz Hokeyi heyecanı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 16:27

Üniversitelerarası Türkiye Buz Hokeyi Şampiyonası, Erzurum'da başladı.

Erzurum Buz Arena ile 500'lük Buz Hokey Salonu'nda yapılan iki maçla başlayan şampiyonada bayanlarda, Bilkent Üniversitesi Hacettepe'yi 27-3, Ankara Üniversitesi ODTÜ'yü 4-3 yendi.

Bugün başlayan ve 11 Mayıs'ta sona erecek şampiyonaya Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi'nin erkek ve bayan buz hokeyi takımları katılıyor.

Şampiyonanın açılışı nedeniyle Erzurum Buz Arena'da düzenlenen törende konuşan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadir Sunguroğlu takımlara başarılar diledi.

Bugüne kadar düzenlenen şampiyonaların, büyük bir heyecanla yapıldığını belirten Sunguroğlu, “Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği siz Türk gençliğinin, Anadolu'nun bu güzel şehrinde el ele, omuz omuza, kardeşçe yarışırken görmekten mutluluk duyuyorum. Bu şampiyonanın çok güzel kardeşliklerin, dostlukların oluşmasına vesile olacağına ve başarıyla da sona ereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şampiyonaya katılan takımlara ve Sunguroğlu'na günün anısına Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır tarafından plaket verildi.

Şampiyona bugün yapılacak 4 müsabakayla devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!