Futbolun uyuma katkısı tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Futbolun uyuma katkısı tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 12:43

ALMANYA 2. Lig takımlarından Vfl Bochum "Uyum ve Futbol" adı altında bir panel düzenledi.

Haberin Devamı

Panele Prof. Dr. Jürgen Mittag, Bochum altyapı koordinatörü Alexander Richter, basın sorumlusu Christian Schönhals ve Bochum´un Türk futbolcusu Mirkan Aydın katıldı. Alman Milli Takımı'nın Podolski, Mesut Özil, Khedira ve Gomez gibi yabancı kökenli futbolculardan oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Mittag şunları söyledi:

“Alman Futbol Federasyonu'nun bu atılımı ile ülkede yaşayan yabancı kökenli vatandaşların Almanya´nın gelişimine ne kadar katkı yaptığını görebiliriz. Günümüzde futbol uyum için çok önemli bir köprü vazifesi görmektedir.”

Bochum takımında 5 sezondan beri forma giyen golcü futbolcu Mirkan Aydın ise ailesinin yıllar önce Erzurum'dan Almanya'ya çalışmak için geldiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Ben ve kardeşlerim Almanya´da doğup büyüdük. Uyum benim için hiç sorun olmadı. Sokak aralarında Alman ve diğer arkadaşlarımla futbol oynarken Bochum´un izleme komitesi tarafından beğenildim ve takıma kazandırıldım. Kısaca farklı ülkelerden gelen arkadaşlarımla beraber futbol oynarken birbirimizi tanıdık. Futbol, hayatta bir araya gelemeyecek insanları bile yeşil sahada birleştiriyor. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!