Akkuş'un gençlere güveni tam

Güncelleme Tarihi:

Akkuşun gençlere güveni tam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 10:26

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, “Yetişen genç, başarılı sporcularımızın olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum” dedi.

Gençler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası, Çorum'da başladı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonayla ilgili açıklamada bulunan Akkuş, müsabakalara 30 ilden 298 sporcunun katıldığını söyledi.

Hasan Akkuş, Van'daki depremde mağdur olan 8 milli sporcunun şampiyona için 20 gündür Çorum'da hazırlandığını ifade ederek, “Çorum, milli haltercilerimizin konakladığı bir il. Son dünya şampiyonasına da burada hazırlanıp katılan takımlarımız olmuştu. Van'daki depremden dolayı Vanlı sporcularımızın orada antrenman yapma imkanı kalmamıştı. Çorum Valiliği'nin yardımıyla çocuklarımız buraya getirildi. 20 gün boyunca şampiyonaya burada hazırlandılar” diye konuştu.

Şampiyonanın 3 gün süreceğini vurgulayan Akkuş, “Müsabakalarımıza 95'i bayan 298 sporcu katılıyor. İlerde uluslararası müsabakalarda bizi temsil edecek bay ve bayan sporcularımız burada yeteneklerini sergileyecekler. Bayanlarda 4, erkeklerde ise 5 sporcuyla olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğiz. Yetişen genç, başarılı sporcularımızın olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Genç Milli Halter Takımı antrenörlerinden Cihan Ertunç ise Van'daki depremde yakınlarını kaybeden sporcuları olduğunu ifade ederek, bu sporcuların çalışmalarını büyük bir üzüntüyle sürdürdüklerini dile getirdi.
Ertunç, şunları kaydetti:
“Van'da deprem olduğu için orada çalışamadık. Şampiyonaya 20 gündür Çorum'da hazırlanıyoruz. Deprem sporcularımızı da etkiledi. Depremden sonra çalışacak bir yerimiz yoktu. Federasyon yetkililerimiz Çorum'daki yetkililerle konuştu. Sağ olsun onlar da bize yardımcı oldular. Sporcularımıza burada 8 kişilik bir kamp yeri ayarlandı, her türlü ihtiyacımız karşılandı. Çocuklarımız o stresi üzerinden atmış değiller ama çok çalıştılar. Başarılı olacaklarına inanıyorum.”

Milli Sporcu Saadettin Gedik de 2 yıldır bu sporla uğraştığını belirterek, “İlimizi burada en iyi şekilde temsil edeceğim. Van'da bir spor salonunda çalışıyorduk. Salonumuz yıkıldı. Çalışacak yerimiz yoktu. Moralimiz bozuldu ama yılmadık. 7 kardeşiz, ailem Van'da çadırda kalıyor. Orası çok soğuk. Depremde oradaydım, kıyamet koptu zannettim. Van'a gittiğimde ise ne yapacağımı bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Halterin altın kızları

9 yıldır halterle uğraştığını ve çok sayıda Avrupa derecesi olduğunu anlatan milli sporcu Eda Çakal da, “Avrupa Şampiyonası rekortmeniyim. Şimdiye kadar 23 Türkiye rekoru kırdım. Avrupa ikinciliğim ve dünya dördüncülüğüm var. Haltere kuzenimle 9 yaşında başladık. Hedefimiz olimpiyatlarda derece yapmak. Bu spor bayanlar için zor, ama yeri geldiği zaman da çok eğlenceli bir spor. Herkese tavsiye ediyoruz” dedi.

Haltere ablasıyla başladığını belirten Emel Güneş ise “Yarışmaya Ankara'dan katılıyorum. Halterde dünya üçüncülüğüm var. 9 yıldır bu sporu yapıyorum. Ablam sayesinde bu sporu yapmaya başladım. Şampiyonalara çoğu zaman ablamla beraber hazırlandık. Ablam, geçen yıl halterde Avrupa dördüncüsü olmuştu. Bence herkes bu sporu ömründe bir kez yapmalı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!