Polise taş atan 5 çocuğa daha hapis

Güncelleme Tarihi:

Polise taş atan 5 çocuğa daha hapis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2009 11:11

KORSAN gösterilerde PKK terör örgütünün propagandasını yaparak, polis memurlarına taş atmak suçundan çeşitli hapis cezalarına çarptırılan çocuklara yenileri eklendi. Adana ve Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde polis memurlarına ve polis araçlarına taş attıkları iddiasıyla 5’i çocuk 9 kişi mahkum oldu. Daha önce de 26 çocuğa hapis cezaları verilmişti.

Haberin Devamı

İmralı Cezaevinde Abdullah Önalan’a işkence yapıldığı iddiasıyla, 18 Ekim 2008’de Adana’nın Ova Mahallesi’nde yapılan gösteriye katılarak yasadışı slogan atıp polis memurlarını taşladıkları iddia edilen 16 yaşındaki O.N.T. ve aynı yaştaki S.A. ile M.B. yakalanıp tutuklandı. Özel Yetkili Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan çocuklar için 1 Nisan’da karar verildi. Suçlamayı kabul etmeyen 3 çocuğa ‘örgüt üyeliğinden’ 4’er yıl 2’şer ay, ‘örgütün propagandasını yapmak’ suçundan da 6’şar ay 20’şer gün olmak üzere toplam 4’er yıl 8’er ay 20’şer gün hapis cezası verildi.

Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde ise 16 Şubat 2008’de polis aracına ve polis memurlarına taş attıkları iddia edilen ve haklarında aynı mahkemede dava açılan 2’si çocuk 6 kişi hakkında önceki gün karar duruşması yapıldı. Sanıklar düğünden eve giderken gözaltına alınıp tutuklandıklarını iddia etti. Mahkeme heyeti, ‘Örgüt üyeliği ve örgütün propagandasını yapmak’ suçlarından tutuksuz 14 yaşındaki M.İ.’ye 3 yıl 6 ay 15 gün, 17 yaşındaki A.S.’ye ise 4 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Aynı suçlamalardan tutuklu 19 yaşındaki Ersin Keskin, 20 yaşındaki Ferhat Demirbaş, 20 yaşındaki Ergin Kurt ve 19 yaşındaki Hasan Yurtsever de 7’şer yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar ‘kamu malına zarar vermek’ suçundan ise beraat etti.

26 ÇOCUK CEZA ALMIŞTI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi’nin verilerine göre, geçen yılın kasım, aralık ve 2009’un ocak ayı itibarıyla Özel Yetkili Mahkemelerce 26 çocuğa ‘örgüt üyeliği ve örgüt propagandası’ suçundan 3 yıl ile 5 yıl arasında değişen toplam 75 yıl hapis cezası verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!