Kader'in ölüm nedeni aydınlığa kavuşmadı

Güncelleme Tarihi:

Kaderin ölüm nedeni aydınlığa kavuşmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2009 16:51

KONYA'da, 16 Haziran 2008 günü yatağında ölü bulunan 2 yaşındaki Kader Kebapçı'nın tutuksuz yargılanan annesi 28 yaşındaki Hatice Yetiş ile birliklikte yaşadığı tutuklu 32 yaşındaki İsmail Kara, birkez daha hakim karşısına çıktı.

İsmail Kara, mahkede verdiği ifadesinde, Hatice Yetiş'e atmak istediği tokatın yanlışlıkla Kader'e geldiğini ve tokatın etkisiyle Kader'in merdivenlerden yuvarlandığını, ‘birşey olmaz’ düşüncesi hastaneye götürmediklerini ve 3 gün sonra hayatını kaybettiğini iddia etti.

Kader Kebapçı, geçen yıl 16 Haziran'da ailesi tarafından yatağında ölü olarak bulundu. Anne Hatice Yetiş, birlikte yaşadığı İsmail Kara ile birlikte polise, kızının hasta olduğunu ve hastalığından dolayı ölmüş olabileceğini söyledi. Kader'in vücudunda morluklar ve yaraların olması üzerine polis, anne Hatice Yetiş ile sevgilisi İsmail Kara'yı gözaltına aldı. Yetiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İsmail Kara tutuklandı.

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu İsmail Kara, tutuksuz yargılanan Hatice Yetiş ile minik Kader'e usülsüz olarak soyadını veren ve ‘belgede sahtecilik’le de suçlanan tutuksuz sanık, Hatice Yetiş'in 34 yaşındaki kardeşi Bayram Kebapçı, birkez daha hakim karşısına çıktı. İsmail Kara, mahkemede verdiği ifadesinde, “Hatice'ye eski eşinden telefon geldi. Hatice'nin eski eşiyle görüşmesini istemiyordum. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. Ardından kavga etmeye başladık. Bu sırada Hatice'ye tokat atmak için kolumu salladım. Yanlışlıkla Kader'e çarptı. Kader, merdivenlerden yuvarlandı. Birşey olmadığını düşünerek Kader'i, hastaneye götürmedik. Olaydan 3 gün sonra da öldü” dedi.

Kader'in ölen ilk kocasından olduğunu belirten Hatice Yetiş ise eşi öldükten sonra Mustafa Yetiş'le kısa bir evlilik yaşadığını, daha sonra da İsmail Kara ile yaşamaya başladığını söyledi. Yetiş, kızının ölümü ile ilgili İsmail Kara'nın söylediklerinin doğru olduğunu belirtti. Mahkeme heyetinin, “Kader, düştüğünde neden hastaneye götürmediniz?” sorusu üzerine Hatice Yetiş, “Kader, düştüğünde rahatsızlık görmedik ve birşey olmayacağını düşünerek doktora götürmedik.

Ölmeden önceki gece ateşlenmiş ve sabah doktora götürelim demiştik. Ancak, sabah kalktığımızda Kader, ölmüştü” dedi. Mahkeme heyeti, olaya tanık olan İsmail Kara'nın öz çocukları 13 yaşındaki Hüseyin Kara ve 12 yaşındaki Rukiye Kara'yı da dinledi. Çocuklar, babalarının kendilerini sevdiği kadar, Kader'i de sevdiğini, merdivenden düştükten sonra Kader'in, vücudunda morluklar oluştuğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Kader'e usülsüz olarak soyadını verdiği için ‘belgede sahtecilik’ suçlamasından tutuklusuz yargılanan dayısı Bayram Kebapçı'yı da dinledi. Bayram Kebapçı ise Kader'in nasıl öldüğünü bilmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, İsmail Kara'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 25 Mart 2009 tarihine erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!