Uyuşturucu ticareti davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu ticareti davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2009 12:19

Beşiktaş, Beyoğlu, Beykoz ve Kadıköy'de kokain ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 5'i kadın 19 sanık, 6 yıl 3 ay ile 11 yıl 15 gün arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu 11 sanık ile tutuksuz yargılanan 3 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan 5 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar, beraat ve tahliyelerini istediler.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Abdurrahman Alkal ve Serdar Alkal'ı “Örgüt kurup yönetmek” ve “Bu örgüt marifetiyle bir devamlılık içerisinde 20 gram saf kokain, ectacy hap ve esrardan oluşan uyuşturucu maddenin ticareti yapmak ve bulundurmak” suçlarından 11 yıl 15'er gün hapis ve 9'ar bin TL adli para cezasına çarptırdı.

İlhami Alkal, Müşerref Atagün, Sebahat Nazlıcan, Ferhat Bingöl, Yılmaz Karatürk, Refika Naneci, Seda Fıçıcı, Erol Özdemir, Mehmet Saçık, Lokman Akcan, İsmail Gözütok, Semiha Hoş, Hayrettin Erdoğmuş, İhsan Alkal ve Hatip Yılmaz da “Örgüt üyesi olmak” ve “Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve bulundurmak” suçlarından 10 yıl 2 ay 15'er gün ve 9'ar bin TL adli para cezasına çarptırılırken, suç tarihinde 18 yaşından küçük olan M.E. ile A.Y'ye de “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3'er ay hapis, 6'şar bin TL adli para cezası verildi. Mahkeme heyeti, bu sanıkların “Örgüt üyesi olmak” suçundan aldıkları 6 ay 20'şer günlük hapis cezası da yaşları 18'den küçük olduğu için 4 biner TL adli para cezasına çevirdi.

Uyuşturucu madde kullandıkları tespit edilen 5'i kadın 19 sanığın tedavi edilmesine, tedavi süresince denetimli serbestlik uygulanmasına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların durumlarını takip edip, denetimli serbestlik süresince rehberlik ederek 3 aylık dönemler halinde mahkemeye rapor sunması için bir uzman atanmasına hükmetti.

Denetimli serbestliğin tedavileri bittikten sonra da bir yıl süre ile devam etmesine, denetimli serbestlik kurallarına uygun davrandıkları taktirde uyuşturucu madde kullanmayla ilgili kamu davasının düşürülmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, aksi durumda ise haklarında hüküm verileceğinin bildirilmesine hükme bağladı.

Mahkeme heyeti, bu kararla birlikte Abdurrahman Alkal, Serdar Alkal, İlhami Alkal, Müşerref Atagün, Sebahat Nazlıcan, Ferhat Bingöl, Yılmaz Karatürk, Erol Özdemir, Mehmet Saçık, Lokman Akcan ve Semiha Hoş'u tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!