Yangın çıkan binada can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Yangın çıkan binada can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2009 21:24

ERZURUM'da, 5 katlı bir apartmanın 3'ncü katında çıkan yangın, az daha onlarca kişinin ölümüne neden oluyordu.

Yangında, binanın üst katında mahsur kalanlar itfaiye tarafından kurtarıldı. Dumandan zehirlenen 10 kişi, kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Gölbaşı Semti Abdurrahmanağa Mahallesi'ndeki Yıldız Apartmanı'nın 3'ncü katında, Serap Zengin'e ait evde akşam saatlerinde nedeni bilerlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler evin tamamını sardı. Evdeki 2 çocuğunu alarak dışarı çıkmayı başaran Serap Zengin, komşularını da uyardı. Yangının çıktığı dairenin alt katında oturanlar evlerinden sokağa çıkmayı başarırken üst katta oturanlar dumanın binayı sarması nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Dumandan zehirlenmemek için balkonlara çıkan kadın, erkek ve çocuklar bağırarak yardım istedi.

Kısa sürede olay yerine gelen Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri çıkan yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Balkonda mahsur kalanlara merdivenle ulaşan ekipler, vatandaşları tek tek aşağı indirdi. Kurtarma sırasında yakınlarının hayatından endişe edenler ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Dumandan zehirlenen ve vücutlarında hafif yanıklar bulunan 10 kişi olay yerinde bekleyen ambulanslarla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Palandöken Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken dul olan Serap Zengin'in akrabaları evin 2'nci kez yandığını ve kundaklamadan şüphelendiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!