‘Yüzük çetesi’ Macaristan’da

Güncelleme Tarihi:

‘Yüzük çetesi’ Macaristan’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 14:25

Hürriyet sıla yolu ekibinin teşhis etmesiyle ülke değiştirenyüzük çetesi Macaristan’da ortaya çıktı. Hannover’de yaşayan Demirailesini durduran dolandırıcılar bu defa umduğunu bulamadı.

Haberin Devamı

SIRBİSTAN’da E 75 numaralı Belgrad-Niş otobanında Hürriyet sıla yolu ekibinin teşhis edip fotoğraflarını çektiği yüzük çetesi, Macaristan’da ortaya çıktı. Otomobilleri durduran dolandırıcılar, ‘arabam bozuldu’, ‘benzinim bitti’ veya ‘soyuldum’ gibi bahanelerle para istiyor, karşılığında ise değersiz yüzük ve kolyeleri rehine olarak veriyor.

ALMANYA MS PLAKALI
Almanya’dan Türkiye’ye tatile giden Hasan Demir, mola verdiği Hürriyet Hizmet İstasyonu Nais’da, dolandırılmaktan nasıl kurtulduğunu anlattı: “Macaristan’da otomobili eşim m Naciye kullanıyordu. Ben de uyuyordum. Yardım isteyen Almanya MS plakalı bir otomobilin yanında durdu. ‘Yardım isteyen biri var. Türk olabilir’ diyerek beni uyardı. 35-40 yaşlarındaki kişi, koşarak sağ taraftan yanıma geldi. Oto komisyoncusu olduğunu belirtip Ali Haydar adına düzenlenmiş bir kartvizit uzattı. Benzinin bittiğini, parasının da kalmadığını söyleyip iki elindeki yüzükleri çıkardı. 150 Euro’ya ihtiyacı olduğunu ve Almanya’ya döndüğünde yüzükleri geri alacağını söyledi.”

HÜRRİYET UYARDI DOLANDIRILMADI
Sıla yolunda vatandaşlarımızın dolandırılma haberlerini Hürriyet’te daha önce okumuş olmanın faydasını gördüğünü belirten Demir, “Kartviziti fırlatıp eşime gazla dedim” diye konuştu. Demir, “Siyah renkli Almanya MS plakalı bir lüks Mercedes otomobilde iki kişinin daha olduğunu gördüm. Benimle konuşmak için arabamıza gelen ise kısa siyah saçlı, koca göbekli birisiydi” dedi.

KLİMA ARIZASI ÇIKTI
Dolandırıcılardan kurtulan Demir ailesi, arabanın kliması bozulunca, iki gece Niş’te konaklamak zorunda kaldı. Hürriyet ekibinin yardımıyla kızları Sacide (7) ve Sema Nur (5) ile Nais otele yerleşen Hasan-Naciye Demir çifti, arzı giderildikten sonra Ankara’ya doğru yola çıkarken, “Hürriyet, imdadımıza yetişti” diyerek ekibimize teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!