Makedonya güzergahı daha avantajlı

Güncelleme Tarihi:

Makedonya güzergahı daha avantajlı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 10:25

Avrupa'ya mal taşıyan Türk TIR şoförleri, otomobilleriyle Avrupa'nın dört bir yanından Türkiye'ye izine giden sürücülerin Bulgaristan yerine Makedonya-Yunanistan güzergahını kullanmaları tavsiyesinde bulundular.

Haberin Devamı

Türkiye'den Avrupa'nın dört bir yanına gece gündüz demeden binlerce kilometre yol kat ederek yük taşıyan Türk TIR şoförleri, AB üyesi Bulgaristan'ın hem yollarının bozukluğu, hem de polislerin kestiği usülsüz trafik cezaları nedeniyle şikayetçi olduklarını dile getirdiler. TIR şoförleri, Bulgaristan güzergahı yerine yollarını biraz uzatarak Yunanistan-Makedonya'yı tercih ettiklerini belirttiler.

Bulgarlar bıktırdı

Avrupa'dan gelen izincilere yaklaşık 260 kilometre kısa olmasına rağmen Bulgaristan yolunu pek tavsiye etmediklerini belirten 26 yıllık Türk TIR şoförü Hüseyin Çınar (52), “Başta Almanya, Hollanda, İngiltere olmak üzere Avrupa'nın bir çok yerine yıllardır mal taşırım. TIR şoförleri olarak Bulgarlardan resmen bıktık usandık. Bir ara tüm TIR şoförleri 1200'e yakın imza toplayıp bize yapılan haksız uygulamalar ve alınan rüşvetler konusunda bakanlığımıza dilekçe verdik. Ancak bir sonuç çıkmadı. Şimdi Yunanistan üzerinden Avrupa'ya giriş-çıkış yapıyorum. Yunanlılar gerçekten çok dost bir ülke” dedi.

Yunanistan'ın yolları çok iyi

Günde 9 saat direksiyon salladıklarını belirten İzmirli Hüseyin Çınar, konuşmasını söyle sürdürdü: “Türk sınırda gümrüksüz aldığımız mazot miktarını Yunanlılar Avrupa'nın baskısı nedeniyle 200 litreye düşürdüler. Eskiden 650 litre ile ülkeye giriş yapabiliyorduk. Bu biraz bizim aleyhimize oldu. Ancak Yunanistan'ın yolları gerçekten çok mükemmel. Özellikle izine gelen vatandaşlara tavsiye ederim. Sıla yolu üzerindeki birçok ülke bizim üzerimizden para kazanıyor. Son yıllarda Sırplar da olumlu olarak değişti. Sırbistan artık eski Sırbistan değil. Bizlere hem gümrük kapılarında hem de otoyollarda çok yardımcı oluyorlar.”

Bulgar polisi her yerde

Slovenya'ya mal taşıyan 24 yıllık TIR şoförü Diyarbakırlı Şenol Bali (48) ile Giresunlu arkadaşı Mustafa Şimşek (34) seferlerini Bulgaristan üzerinden yapmaya mecbur oldukların söylerken "Bulgar polisiyle zıt gitmeyeceksiniz. Bulgar polisleri sıla yolu boyunca heryerde Avrupa'dan gelen yolcuları bekliyor. Çok dikkatli olmak gerekir" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!