KGS izinciler için sorun oldu

Güncelleme Tarihi:

KGS izinciler için sorun oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 14:39

Türkiye'de Boğaziçi köprüleri ile paralı otoyollarda giriş ve çıkışlarındaki araç yoğunluğunu önlemek üzere başlatılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile Kartlı Geçiş Sistemi (KGS)bir çok izinci için sorun oldu.

Haberin Devamı

Özellikle İstanbul üzerinden memleketlerine devam etmek isteyen birçok Avrupalı Türk, KGS kartlarını dolduracak yer bulamadıkları için 'kaçak' durumuna düştüklerini söylediler. 14 yıldan beri Frankfurt'ta yaşayan Karamanlı Mehmet Kocaer (38), İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne girişte seyyar satıcılardan 35 YTL'ye satın aldığı KGS kartı yüzünden sorun yaşadığını belirterek, başına gelen olayı şöyle anlattı:

'Tüm yol boyunca otoyol ücretlerini bu kartla sorunsuz ödedik. Kredisi bittiği zaman kartı her hangi bir Ziraat Bankası şubesinden doldurabileceğim söylendi. Dönmeden önce hem Karaman hem de Ankara'daki Ziraat bankalarından elimdeki kartı doldurmak istedim. Şube şube dolaşmama rağmen kartı dolduracak bir şube bulamadım. Polise sordum; 'Böyle devam edin.

Sorun çıktığı yerde ödersiniz' dedi. İstanbul'da saat gece 1.30 sıralarında köprüden geçtiğimizde kredi yeterli olmadığı için alarm çaldı. Yol kenarına çekip polise ödeme yapmak istedim. Bizi karayollarına yönlendirdi. Ancak o saatte kimseyi bulamadık. O zaman sınırda ödeme yapabileceğimi belirttiler. Sınırda da ödemek istedik. Kimsenin haberi yok. Böylece çıkıp geldik. Şimdi ne olacak ben de bilmiyorum. Lütfen yetkililer buna bir çare bulsun. Önümüzdeki yıl geldiğimiz zaman büyük ceza ödemek istemiyorum.'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!