Hürriyet olmasaydı hepten yanmıştık

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet olmasaydı hepten yanmıştık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 11:32

Tatil için karayolunu tercih eden Avrupalı Türkler, yıllardır aynı sorunların yaşanmasına isyan etti. Bugüne kadar hiçbir yetkilinin kendilerine sahip çıkmamasından dert yanan izinciler, “Kendimizi sahipsiz evlat gibi hissediyoruz” diyerek Ankara’nın sorunlarını çözmesini istedi.

Haberin Devamı

SILA Yolu’nda yıllardır aynı sorunların yaşanmasına isyan eden Avrupalı Türkler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nı göreve çağırdı.

Son 40 yılda yaşanan sorunlarla bu yılki sorunların hemen hemen aynı olduğunu belirten izinciler, Türk yetkililerinin kendilerine sahip çıkmamasından dert yakındı. Sıla Yolu’nun Çile Yolu’na dönüşmesinde Türk yetkililerinin de büyük payı olduğu görüşünü savunan Avrupalı Türkler, “Bu yollarda bizler sahipsiz kaldık” diyerek Türk yetkililerini göreve çağırdı.

Dört haftalık yaz tatillerini aileleri ile birlikte memleketleri Manisa ve Balıkesir’de geçirdikten sonra Almanya’nın Engen kentine dönüş yolculuğu yapan Samettin Saran, Ahmet Zeybek ve Halil Yalcın, Hürriyet gazetesinin haricinde hiçbir yetkilinin Avrupalı Türk’e sahip çıkmamasından şikayetçi oldular. Sorunlar karşısında hiçbir resmi girişimin yapılmadığını öne süren aile fertleri, sıkıntılarını şöyle anlattı:

“Bizi Avrupa’ya saldılar, sorunlarımızla ilgilenen yok. Sıla Yolu’nda sadece çile çeken Türkler. Bu yollarda 40 yıldır hep aynı sorunlar yaşanıyor. Artık canımıza tak etti. Eğer bu yollarda Hürriyet gazetesi de olmamış olsaydı hepten yanmıştık. Sorunlar belli, şimdi bu sorunların çözümü için harekete geçilmelidir. Onun için artık Yurtdışı Türler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nı göreve çağırıyoruz. Eğer bizi vatandaşınız olarak kabul ediyor ve görüyorsanız, bize sahip çıkın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!