Kontroller bıktırdı

Güncelleme Tarihi:

Kontroller bıktırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 11:08

Schengen bölgesine giriş kapısı olan Macaristan gümrüğündeki görevliler, izinden dönen Avrupalı Türkleri didik didik aramaya devam ediyor. Sıkı kontroller yüzünden izinciler, Macaristan’a girmekten çekiniyor.

Haberin Devamı

SCHENGEN üyesi olan AB ülkesi Macaristan, her yıl olduğu gibi bu yıl da dönüş yolculuğunda Avrupalı Türkleri didik didik aradı. 18 yaş üzeri yolculara kişi başına sadece iki paket sigara hakkı tanıyan Macaristan’da didik didik edilmekten çekinen izinciler, yol güzergahlarını değiştirip Hırvatistan üzerinden dönmeyi tercih ediyorlar.

Macaristan’ı ‘Sırat Köprüsü’ olarak değerlendiren Avrupalı Türkler, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ı göreve çağırarak konuya el atmasını istediler.

Tam bir sırat köprüsü

Beş haftalık Aydın, Afyon ve Denizli tatili sonrası aileleri ile birlikte Almanya’nın Moosburg ve Sindelfingen kentlerine dönüş yolculuğu yapan Necati Cambaz, Oktay Bolca ve Tufan Savran, Macaristan korkusu yüzünden yol güzergahlarını değiştirip Hırvatistan’ı tercih ettiklerini söyledi.

Arabalarında kaçak ve yasak hiç bir madde olmamasına rağmen yollarını değiştirip Hırvatistan’ı tercih ettiklerini söyleyen sürücüler, “Macaristan, Türkler için tam bir sırat köprüsü olmuş. Türkleri aradıkları gibi başka uyrukluları aramıyorlar. Arabada ne var ne yok hepsini indiriyorlar. Yolculuk zaten bizi yoruyor. Tıka basa dolu olan arabaları indirip bindirmek bizi canımızdan bezdiriyor. Ne olur rica ediyoruz, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış bu konuya el atsın. Macaristan çilesi sona ersin” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!