HGS kafaları karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

HGS kafaları karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 10:49

Köprü ve otoyollarda geçişi rahatlatması beklenen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), tatile çıkan izincilerin kafasını karıştırdı. Avrupalı Türkler, HGS’nin Türkiye genelinde kullanılmaya başlanmasından sonra ellerindeki KGS kartlarını ne yapacaklarını soruyor.

Haberin Devamı

Yaz tatillerini genellikle Türkiye’de geçiren Avrupalı Türkler, köprü ve otoyollarda Hızlı Geçit Sistemi’ne (HGS) geçilmesinin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Yeni sistemle ellerindeki KGS kartlarını ne yapacaklarını bilmeyen Avrupalı Türkler, yetkililerin bu konuda kendilerini aydınlatmasını istiyor. Beş haftalık yaz tatillerini aileleri ile birlikte memleketleri Tekirdağ, Adana ve Edirne’de geçiren Avrupalı sürücülerden Hakan Aynal (45), Hüseyin Cüce (51) ve Serhat Sirmen (41), Almanya’nın Nürnberg ve Ludwigsburg kentlerine yaptıkları dönüş yolculuğunda HGS sistemini değerlendirdiler.

Avrupa’dan izine giden her Türk sürücünün otomobilinde KGS kartı bulunduğunu belirten izinciler, şöyle konuştular: “Aslında bu yeni HGS sistemini köprü ve otoyollarda hızlı geçişi sağlamak için değil, milleti soymak için getirdiler. Yıl sonunda KGS uygulamasının tamamen sona ereceğini söyleyenlere sormak isteriz. KGS uygulaması sona erdikten sonra, bizim elimizdeki kartlar ne olacak? Bu kartlarımız paralarla yüklü. O paralar da mı yanacak? Diyelim ki maddi koşullar nedeniyle ilk üç yıl izine gidemedik. Ondan sonra izine gidersek KGS kartlarını kullanabilecek miyiz? Yetti artık, canımıza tak etti, biz soyulmak istemiyoruz. Zaten Avrupa’daki maddi kriz nedeniyle izine gitmekte zorluk çekerken, yeni uygulamalar için Türkiye’de para harcamak istemiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!