Kapıkule oldu "Kuyrukkule"

Güncelleme Tarihi:

Kapıkule oldu Kuyrukkule
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2009 18:24

Çile Kapısı Kapıkule'de bu haftasonu da beklenen oldu. Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yüzlerce Avrupa'lı Türk saatlerce kuyrukta bekledi. Yolcular "Hani çile bitmişti?" diye tepki gösterdi. Yetkililer son olarak "İşlemler 1 dakikada bitiyor" demişti.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın çeşitli ülkelerinde çalışan Türk işçilerinin Edirne Kapıkule Sınır kapısından Türkiye'ye giriş çilesi sürüyor. Geçen Haziran ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından modernizasyonu tamamlanıp Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde geçiş yapılacak sözü verilen Kapıkule Sınır Kapısı'nda girişler saatler sürüyor. Ülkeye giriş yapmak için bekleyen işçiler pasaport işlemlerinin uzun sürmesine isyan ederek Başbakan Recep Tayip Erdoğan’na tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, modernize edilen Kapıkule Sınır Kapısı'nın geçen haziran ayında canlı yayında açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada şöyle demişti: “Biz sınır kapılarımızda Uzun araç kuyrukları görmek istemiyoruz. Modernizasyonu yapılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkış yapmak için gelen kimse saatlerce bekleyip uzun kuyruklar oluşturmayacak. Kapıkule Sınır Kapısına gelenler pasaport kayıt işlemlerini hızlı bir şekilde yaptırıp, ülkeye rahatça giriş- çıkış yapabilecekler.”

UYGULAMA ÖYLE OLMADI

Ancak işler Başbakan'ın dediği gibi yürümedi. Kapıkule'den ülkeye giriş yapmaya başlayan binlerce gurbetçi. kapıda kayıt işlemlerinin saatlerce sürmesine isyan etti. Başbakanın ‘aracınızdan hiç inmeden hızlı geçiş yapabilirsiniz’ açıklamasını duyduktan sonra Almanya’dan ailesiyle birlikte yıllık iznini memleketi Aksaray’da geçirmek için Türkiye’ye kara yoluyla gelmeye karar veren temizlik işçisi Selahhit Koyuncu tepkisini şöyle dile getirdi: “Sayın Başbakanımız Kapıkule Sınır Kapısı açılışında canlı yayında bizlere 8 dakikada rahatça geçiş yapabileceğimizi söyledi. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan bir buçuk saat içinde giriş yaptık ve hala kayıt işlemlerimiz devam ediyor. Ülkeye giriş yapmamız üç saati bulur. Başbakan'ın açıklamasına inanıp aracımla tatile geldiğim için çok pişmanım. Önümüzdeki yıl Türkiye’ye uçakla geleceğim.”

‘BAŞBAKAN BİZİ KANDIRDI’

Holanda’da bir fabrikada işçi olarak çalışan Ahmet Kılıç da, 4 saatte ülkeye giriş yapabildiğini belirterek şöyle dedi: “Başbakanımız, ‘Aracınızdan hiç inmeden 8, bilemediniz 9 dakika içinde pasaport kayıt işlemleriniz halledilip, ülkeye rahatça giriş yapacaksınız’ diyerek canlı yayında bizlere müjdeyi vermişti. Başbakan'ın açıklamasının ardından karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmak için geldik ve ancak 4 saatte giriş yapabildik. Hani aracımızdan hiç inmeyecektik. Başbakan gözümüzün içine bakarak bizlere yalan söyledi bizi kandırdı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!