Nazan'ın sanat müziği tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Nazanın sanat müziği tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 11:14

ALMANYA’nın Leverkusen kentindeki Forum Grosser salonunda düzenlenen Türk Sanat Müziği (TSM) konseri büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

60 koro üyesinin sahne aldığı konserde Leverkusen Türk Musiki Cemiyeti Korosu müzikseverlere nostaljik anlar yaşattı. Alman televizyonlarının sevilen moderatörü Nazan Eckes ile kardeşleri Belgin ile Cüneyt Üngör de koroda bulunan anne ve babalarını izlediler. Anne ve babasının sahnede koro arkadaşları ile beraber süper bir performans gösterdiklerini belirten Nazan Eckes, kardeşleri ile birlikte onları bu özel günde yalnız bırakmak istemediklerini ve geceden çok keyif aldıklarını belirtti.


Ayakta alkışladılar
Leverkusen Türk Musiki Cemiyeti Başkan yardımcısı İbrahim Simitçioğlu koroları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Koronun 2002 yılında Lerverkusen'de kurduk. Amacımız Türk musikisine hizmet edip kendi müziğimizi Almanya'da yaşayan Türk ve Alman toplumlarına tanıtmak ve bu kültürümüzü yaşatıp gençlere sevdirmek istiyoruz. Koromuz kurulduğunda 15-20 kişiydik, şuan ise 70 kişi olduk. Her yıl birkaç konser veriyoruz. Koromuza katılmak isteyenlerin bize www.tsm-lev.de adresinden adresinden ulaşabilirler.”

Mehmet Buhari Erol yönetiminde üç saate yakın süre sahnede kalan ve büyük beğeni toplayan koroyu aralarında Almanların da bulunduğu dinleyiciler konser sonunda dakikalarca ayakta alkışladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!