Başarılı kız öğrenciler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Başarılı kız öğrenciler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2011 00:00

Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) yaptırdığı yurtlarda kalan ve vakfın konuğu olarak İstanbul’a gelen en başarılı 18 liseli kız öğrenci bugün düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı’nca yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan Gümüşhane ili Kelkit "Hacı Hüsrev Doğan Kız Yurdu", Köse, Kürtün ve Şiran’da bulunan"Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurt"ları ile Erzurum’da bulunan Nene Hatun Kız Lisesi "Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu"nda kalan, not ortalaması en yüksek toplam 18 kız öğrenci, eğitimlerine, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla vakfın konuğu olarak Salı günü İstanbul’a gelmişti.

Öğretmenleriyle birlikte Boğaziçi Üniversitesi’nde konaklayan öğrenciler, sonra, üniversiteyi gezdiler. Öğrenciler, ilk olarak Boğaz turuna katıldılar. Kanlıca, Yeniköy ve Sarıyer’i kapsayan turun ardından öğrenciler, öğle yemeğinin ardından önce Sarıyer Büyükdere’de bulunan Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi’ni ardından da Dolmabahçe Sarayı’nı gezdiler. Çoğu İstanbul’u ilk kez gören öğrenciler, özellikle Dolmabahçe Sarayı’na hayranlıklarını gizleyemediler. Öğrenciler, Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi İstanbul’un tarihi yerlerini görme imkanı da buldular.

ÖDÜL VERİLDİ

Haberin Devamı

Başarılı kız öğrenciler gezilerinin son günü olan bugün de Milliyet Gazetesi, Kanal D ve Star Televizyonu’nun bulunduğu Doğan Center’ı gezdiler. Aydın Doğan Vakfı yurtlarında kalan 18 başarılı liseli kız öğrenci, Doğan Center turunun ardından Hürriyet Gazetesi’ne gittiler. Konuk öğrenciler baskı tesislerinide gezdi.

ÖNEMLİ BİR KURUMUN PARÇASI OLDUNUZ

Hürriyet Medya Towers VİP Salonu’nda yapılan ödül töreninde konuşan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Sizler yurtlarımızda kalan bütün arkadaşlarınızı da temsil ediyorsunuz. Hepiniz üniversite sınavlarına hazırlanıyorsunuz.Sizleri Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde görmek istiyoruz. Hepimiz inşallah ilerde okullarınızda olduğu gibi mesleklerinizde de başarılı birer genç hanım olacaksınız. Bunları duymak istiyoruz bana yazacaksınız haber vereceksiniz. Sizler önemli bir kurumun parçası oldunuz.. Aydın Doğan Vakfı amacının en büyük kısmını eğitime ayırıyor. Çalışan bir örgüt. Sizlerde bu vakfın birer üyesisiniz. Aynı zamanda bizim temsilcimiz olarak memleketlerine geri gideceksiniz. Bizi anlatacaksınız. Çok okuyacaksınız. Arkadaşlarınızla birlikte aydınlık Türkiye’nin temsilcileri olacaksınız." diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRİNCİLERE NOTEBOOK İKİNCİLERE SAAT ÖDÜLÜ

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 2010-2011 Eğitim Öğretim yılını birincilikle bitiren öğrencilere diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilere de saat hediye edildi. Törende ayrıca tüm öğrenci ve öğretmenlerine kitap armağan edildi. Okudukları okullarda Kürtün’de birinciliği paylaşan Elif Özgül, Sema Özlü ve ikinci olan Tuğçe Yalçın ile Kelkit’de birinciliği paylaşan Rümeysa Macit, Zübeyde Kural ile ikinci olan Esra Elmas, Esra Doruk ve Gülayşe Gürbüz’e ödüllerini Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın elinden aldı. Erzurum, Köse ve Şiran ilçelerinde dereceye giren diğer öğrencilere ise ödüllerini Hürriyet Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer, Hürriyet Yan Yayınlar Haber Müdürü Banu Tuna ve Hürriyet Muhabiri Şermin Terzi verdi. Tören, öğlen yemeğinin ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!