Uyum kursunu başarıyla bitirdiler

Güncelleme Tarihi:

Uyum kursunu başarıyla bitirdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 12:27

Alman Federal Göçmen ve Mülteciler Dairesi (BAMF) tarafından göçmenlerin Almanya'ya uyumunu kolaylaştırmak amacıyla başlatılan uyum kurslarını başarıyla tamamlayan bayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Haberin Devamı

Hamburg Türk Toplumu (TGH) öncülüğünde yürütülen "Gökkuşağı" projesi kapsamında verilen kursları tamamlayan bayanlar için "Lurup Stadtteihaus" adlı merkezde düzenlenen törene TGH Müdürü Harald Winkels, projede görev alan Ayşe Aykuş Gürsoy, Nurdan Kaya, merkezin müdürü Magret Roddis ile kursiyerler katıldı.

Konuşmasında başarılı bir uyum için Almanca öğrenilmesinin önemine dikkat çeken Winkels, TGH öncülüğünde başlatılan bu kursların sadece Türk toplumuna değil, tüm göçmen kadınlara yönelik olduğunu belirterek, "Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelen Türk kadınları yeni bir dünyaya adım atıyor ve bu yeni çevrede doğal olarak bazı sorunlarla karşılaşıyor. Bu sorunların başında, yaşadıkları çoğunluk toplumuyla iletişim kuramama korkusu gelmekte. Bu proje aracılığıyla bayanlarımız toplumsal yaşama aktif olarak katılma olanağı bulmaktadır" diye konuştu.

Almanca kursunu başarıyla tamamlayan ve konuşma dilini geliştirmek isteyenler için "Lurup Stadtteilhaus"'da Eylül ayında bayanlara yönelik olarak bir konuşma kursuna başlanılacağı bildirildi.

Altona Anneler İnisiyatifi Başkanı Tevhide Er, kursu başarı ile bitiren bayanların eve kapanmaması ve öğrendiğini pratiğe dökmesi için sözkonusu kursa başlanacağını ifade ederek, derslerin Sieglinde Helling ve Irina Hoffmann tarafından ücretsiz olarak verileceğini söyledi.  




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!