Anadoluspor Kupa Beyi

Güncelleme Tarihi:

Anadoluspor Kupa Beyi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 23:04

Fransa'nın Rhone-Alpes Bölgesi’ndeki Türk dernekleri arasında düzenlenen Baskonsolosluk Futbol Turnuvası'nın şampiyonu Anadoluspor oldu.

Haberin Devamı

16 ekibin katıldığı turnuva Albert Ainstein tesislerinde yapıldı. Takımlar 7'şer oyuncu ile 15’er dakikadan yarım saat mücadele ettiler. Elemelerden sonra yarı final karşılaşmasında Anadoluspor, St. Chamont ekibini 5-3, Bourg En Bresse ekibi de Tarare’ı 4-1 yenince final karşılaşması Anadoluspor ve Bourg En Bresse takımları arasında oynandı. İlk yarıyı 1-1 berabere tamamlayan ekipler, ikinci yarıda da birer gol kaydedince maç berabere son buldu 2-2. Şampiyon penaltı atışlarıyla belirlenince turnuvanın galibi Lyon ekibi Anadoluspor oldu.

GELENEK HALİNE GELSİN
Turnuvayı topa ilk vuruşla başlattıktan sonra tüm maçları ilgiyle izleyen Lyon Türk Baskonsolosu Mehmet Bilir, "Kendimi uluslararası bir karşılaşmada gibi hissettim. Harika oynuyorsunuz" diyerek tüm takım oyuncularını tek tek kutladı. Başkonsolos Bilir, "Bu Turnuva bir ilk oldu ama geleneksel hale gelmeli. Bu stadın her yeri izleyici ile dolmalı arzusunu taşıyorum" diye konuştu. Başkonsolos Mehmet Bilir, kupaları verirken futbolculara "Yolunuz Real Madrid, hatta Milano’ya kadar açık olsun" diye espri yaptiı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!