Özil'den eğitim atağı

Güncelleme Tarihi:

Özilden eğitim atağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 17:10

Alman Milli Takımı'nın as oyuncusu Mesut Özil, Hauptschule öğrencilerine yönelik eğitim atağı başlattı. Alman Demiryolları DB ile ortaklaşa düzenlenen eğitim seferberliğinde öğrencilere iki haftalık kamp imkanı sunuluyor.

Haberin Devamı

Türkiye ve Almanya'nın ortak gururu, Real Madrid'li yıldız futbolcu Mesut Özil, Alman Demiryolları İşletmesi'ne (DB) bağlı DB Services'in başlattığı eğitim atağı DB-Services Gelecek Kampı- Kendini Mesleğine Hedefle- adlı projenin hamiliğini üstlendi. Özil, dün Düsseldorf'ta düzenlenhen basın toplantısında eğitime büyük önem verdiğini belirterek, DB'nin bu çalışmasına yürekten olacağını vurguladı.

Özil, "Bir çok genç maalesef Hauptschule'den mezun olmadan okullarını terk ediyor. Bu nedenle iş de iş bulamıyor. Öğrencilere okul ve sporu birleştiren bir etkinlikle meslek eğitimi yolunun açılmasını sevinçle karşılıyorum" diye konuştu.

DB, ÖZİL İÇİN ÇOK MUTLU
Mesut Özil'i projelerine hami olarak kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen DB Services Genel Müdürü Dr. Matthias Afting, yaklaşık 9 bin gence meslek eğitimi imkanı verdiklerini belirterek, bunların bir çoğunun Hauptschule mezunu olduğunu açıkladı.

ONUNLA GURUR DUYUYORUZ
Gelsenkirchen Belediyesi'ni temsilen basın toplantısına katılan Rolf Vonau ise "Mesut Özil'in hemşerimiz olması bize ayrı bir gurur veriyor. Kendisi doğup büyüdüğü kentini hiç unutmuyor. Böyle bir projeyi bizim kentimizde başlattığı için de kendisine teşekkür ederiz" dedi.

OKUL VE SPOR BİRLEŞİYOR
25 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında Mesut Özil'in doğup büyüdüğü Gelsenkirchen'de Hauptschule öğrencilerine yönelik düzenlenecek kampta öğrencilere Almanca, matematik ve sosyal bilgiler dersleri verilecek. Öğrencilerin Hauptschule'den mezun olmaları ve meslek eğitimine yönelmeleri amacıyla verilen ek derslerin yanında sportif ve sosyal etkinlikler de düzenlenecek.

20 SORUYA EN İYİ YANIT
Gelsenkirchen ve çevresinden, Mesut Özil'in de katılacağı kampa başvurmak isteyenler yazılı olarak başvuracaklar. "Neden kampa katılmak istiyorsun?" ve "Neden derslerindeki başarıyı artırmak istiyorsun?" şeklindeki soruya en iyi 20 yanıtı 27 Haziran'a kadar verenler arasından seçilecek adaylar kampa davet edilecek.

Başvurular için adres şöyle: DB Services, Silvia Kessler, Elisabeth Schwarzhaupt Platz 1, 10115 Berlin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!