İlk kez Türk gitarist adına gitar üretildi

Güncelleme Tarihi:

İlk kez Türk gitarist adına gitar üretildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 22:06

Dünyaca ünlü ESP gitar markası, uzun yıllardır Petagram ve Şebnem Ferah'la birlikte çalışan Türkiye'nin ünlü rock gitaristi Metin Türkcan adına “Metoboy” adıyla gitar üretti. Dün (ÇARŞAMBA) Frankfurt Müzik Fuarı'nda tanıtılan “ESP Metoboy” signature, haziran ayından itibaren piyasaya çıkacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en ünlü elektro gitar markalarından olan ESP, ilk kez bir Türk gitarist adına özel gitar tasarladı. ESP, Türkiye'nin en tanınmış rock gitaristlerinden Metin Türkcan'ın yıllardır kullandığı ve kendi verdiği “Metoboy” ismiyle signature üretti. Türkiye'de Pera Müzik tarafından piyasaya sürülecek olan “ESP Metoboy signature”, haziran ayından itibaren tüm dünyada satışa sunulacak. ESP'nin uluslararası kataloglarında da yer alacak olan “ESP Metoboy” dünyanın en büyük müzik fuarı olarak bilinen Frankfurt Müzik Fuarı'nda önceki gün görücüye çıktı. ESP Metoboy modelini, ESP Yönetim Kurulu Başkanı Makoto Suzuki ve ikinci başkan Jose Ferro tanıttı.

KENDİSİ TASARLADI
ESP Metoboy modelleri, Pera Musical Instruments ve Metin Türkcan'ın işbirliğiyle gerçekleşti. Ünlü gitaristin kendi tasarımından oluşan ve Metin Türkcan ismiyle özdeşleşen gülen surat ve renkli yazılardan oluşan Metoboy modelinin piyasaya çıkmadan bile Türkiye'de bir çok fanı bulunuyor. Rock müzik dinleyicileri arasında tanınan, efsanevi el yapımı "Metoboy" gitarı ESP tarafından Metin Türkcan'ın imzasıyla ve yeni teknik özellikleriyle yeniden üretilecek. ESP Metoboy serisi ise özellikle sert soundu ile dikkat çekiyor

Metin Türkcan, Türkiye'de rock müziğin iki dev ismi olan Şebnem Ferah ve Pentagram'da uzun yıllardır gitarist olarak görev alıyor. Bunun yanısıra, Pentagram'ın eski vokalistlerinden Ogün Sanlısoy'un solo albümünde de kendisine eşlik eden Metin Türkcan, Şebnem Ferah'la turnede olduğu için Frankfurt Müzik Fuarı'ndaki tanıtıma katılamadı. Metin Türkcan, “1986 yılında başladığımız hikaye bugünlere geldi. Benim için çok gurur verici” değerlendirmesinde bulundu. Geçtiğimiz yıl evlenen ve haziran ayında baba olacak olan ünlü gitarist, oğluna da “Mete” ismini vereceğini açıkladı.

İlk kez 9 Mart'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Nilüfer konserinde Metin Türkcan tarafından kullanılan "ESP Metoboy Signature" gitarının şu teknik özellikleri bulunuyor:

ESP Metoboy Signature Series

-Original AX
-Neck - Thru- body construction
-Magohany Body
-Maple Neck
-Ebony Fingerboard
-2 mm. Bone Nut
-24 XJ Frets
-EMG 81 Pickup/Bridge
-EMG 60 Pickup/Neck
-Thin U Neck Contour
-Black with Metoboy & Smiley graphic

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!