Oy kullanma 10 Mayıs'ta

Güncelleme Tarihi:

Oy kullanma 10 Mayısta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 14:40

TÜRKİYE’de 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerle ilgili olarak yurtdışında yaşayan vatandaşların gümrük kapılarında oy verme işlemlerine 10 mayısta başlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sitesinde resmi olarak yayımlanan karara göre, gümrük kapılarında oy kullanacak olan vatandaşlarımız 10 mayıs 2011 salı gününden, 12 haziran 2011 pazar gününe kadar oy kullanabilecekler.

YSK’nın 30.03.2011 tarihli ve 278 sayılı Kararı şöyle:

* Gümrük kapılarında oy verme işlemine 10 Mayıs 2011 Salı günü başlanacak; 12 Haziran 2011 Pazar gününe kadar tatil günleri dahil 24 saat süreyle oy kullanılabilecektir.

* Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Dereköy Karayolu Gümrük Kapıları; Esenboğa, Eskişehir, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet Hava Limanı Gümrük Kapıları; Kuşadası, Çeşme Deniz Limanı Gümrük Kapılarında ve karar metninde belirtilen diğer Gümrük Kapılarında oy kullanılabilecektir.

* Gümrük kapılarındaki oy vermede, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranlı sarı renkli oy zarfları ve seçime katılan siyasi partilerin yer aldığı birleşik oy pusulaları ile “Evet” mührü kullanılacaktır.

* Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar yalnızca Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla oy kullanabilecektir.

* Sözkonusu kararın tam metnine Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesinden (www.ysk.gov.tr) ulaşılabilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!