"Biz bilincini geliştirelim"

Güncelleme Tarihi:

Biz bilincini geliştirelim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 21:46

Hannover Başkonsolosluğu görevine geçtiğimiz aralık ayında başlayan Tunca Özçuhadar vatandaşlarla buluşma toplantılarına başladı.

Haberin Devamı

Hildesheim ve Lehrte'de yapılan toplantılarda Başkonsolos Özçuhadar'a muavin konsolos Erol Odabaş, konsolosluk görevlisi Sema Yayık, Tevfik Türk eşlik ederekvatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Başkonsolos Tunca Özçuhadar vatandaşlarla buluşma toplantılarının ilkini gerçekleştirdiklerini bundan sonra eyalette yaşayan vatandaşlarla buluşmalara devam etmek için bu tip toplantıların yapılmaya devam edileceğini söyledi.

DERNEKLERE İHTİYAÇ VAR
Almanya'da eğitim düzeyi yüksek bir toplum olmamız için bu alanda çalışmalar yapan veli derneklerine ihtiyacın büyük olduğunu söyleyen Başkonsolos Özçuhadar, "Aktif çalışan veli derneklerinin bulunduğu yerlerde çocuklarımızın eğitim durumunun daha iyi olduğunu biliyoruz. Bir meslek sahibi olmaları için gerekli desteği çocuklarınıza verin. Çocuklarınızın eşit koşullarda okula başlamaları için mutlaka en erken yaşta anaokullarına gönderin. 4. sınıfta çocuğunuzun geleceği belirleniyor. Bunun için de Almanca’yı iyi derecede öğrenmeleri gerekir" diye konuştu.

TÜRKÇE'YE ÖMEM VERİYORUZ
Türkçe dersleri konusunda Başkonsolosluğun büyük gayret gösterdiğini belirten Başkonsolos Tunca Özçuhadar, mevcut koşulların iyileştirilmesi için eyaletteki yetkililerle görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi. "Asgari müştereklerde bir araya gelmemizde büyük yarar var" olduğunu söyleyen Başkonsolos Özçuhadar, "Bunu milli bayramlarımızın kutlanmasında gösterebilmeliyiz. Bunun için de 'ben' değil, 'biz' olmalıyız. Biz bilincini geliştirmeliyiz" dedi. Hildesheim Selimiye Cami ve Lehrte Stadt-Dialog’un organizasyonunda gerçekleştirilen toplantılarda vatandaşlar, askerlik, vatandaşlık, pasaport, vekalet verme arabayla gidiş-dönüş, emeklilik gibi konularda Başkonsolosluk görevlilerine çeşitli sorular yönelttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!