2011 beklentimiz iş ve sağlık

Güncelleme Tarihi:

2011 beklentimiz iş ve sağlık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2010 13:18

Avrupalı Türkler, acısıyla tatlısıyla 2010 yılını geride bırakırken 2011 yılından beklentilerini dile getirdiler. Geçen yıl Almanya'daki ekonomik şartların herkesi çok etkilediğini belirten Türkler "Umarız 2011 yılı herkese iyi bir iş ve sağlık getirir" dediler.

Haberin Devamı


AVRUPA
'lı Türkler 2011'den umutlu. 2010'da yaşanan ekonomik sıkıntıların artık sona ermesini isteyen vatandaşlar "Yeni yılın herkese şans getirmesini diliyoruz" dediler. Acısıyla tatlısıyla zor bir yılı geride bıraktığını söyleyen Euro Türkler beklentilerini dile getirdiler. Vatandaşlar "Yeni yıldan iş ve sağlık diliyoruz" dediler.

İŞSİZLİK SONA ERSİN
Özellikle işsizliğin halk arasında büyük bir sorun haline geldiğini belirten vatandaşlar "Gençlerin daha iyi bir geleceğe sahip olması için iyi bir iş bulmalarını diliyoruz. Yeni yılda herkese büyük görev düşüyor. Daha fazla çalışıp geleceğe daha umutlu bakmak istiyoruz. Umarız barış ve huzur dolu bir yıl olur, işsizlik azalır. ekonomik kriz etkisini iyice azaltır" diye konuştular.

HAKLARIMIZ KORUNSUN
Avrupa'da yaşayan göçmenlerin haklarının daha fazla korunması için politikacılardan da destek bekleyen vatandaşlar "Hayat şartları gittikçe zorlaşıyor. Artık göçmenlerin aleyhine yasalar çıkmasını istemiyoruz. Biz buralıyız. Vize zorluğu, aile birleşimi kurallarının zorlaştırılması, dil testi gibi sertleştirilmiş uygulamar yaşamımıza dahil edilmesin" talebinde bulundular.

EĞİTİME ÖNEM VERELİM
Almanya'nın Mainz kentinde yaşayan vatandaşlar, yeni yılda gençlerin eğitime daha fazla önem verilmesini istediler. Bilal ve Pınar Yaren, kızları Hatice (17) ve Betül (13) şunları söylediler: "Gençlerin okullarında başarılı bir öğretim ve eğitim yılı geçirmesini diliyoruz. Umarız bu yıl daha fazla genç meslek eğitim yeri bulur.

ŞİDDET SON BULSUN
Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız yüzlerce acının artık yaşanmaması dileğimizdir. 2010 yılında yaşanan olaylar nedeniyle insanlar çok gözyaşı döktü. Umut ediyoruz ki, 2011'de bu gözyaşları diner. Dünyanın neresinde olursa olsun, barış ve kardeşlik içinde yaşamanın yollarını aramalıyız. Bizden sonraki nesillere şiddetin artıklarını değil, daha yaşanılır bir dünya bırakmalıyız. Yeni yıl hem memleketimize hem de tüm dünyaya hayırlı olsun.

SİZDEN GELEN DİLEKLER
Rasim Gür (İşadamı- Wiesbaden): İşsizlik sorununun çözülmesini istiyorum. Zira bu sorun, herkesi gelecek endişesine sokuyor. 2011'da insanlara sağlık diliyorum.

Ömer Taşçı (İşci-Mombach): 2011 yılının bizim için yine çok zorlu bir yıl olacağını düşünüyorum. Yeni yılda Alman ekonomisinin düzelmesini ve cebimize bol para girmesini istiyorum.

İsmail Yılmaz (Frankfurt-Elektrik mühendisi): Yeni yılda, Trabzonspor'un yıllar sonra tekrar şampiyonluk yaşamasını istiyorum. Herkesin yeni yılını kutlar, birlik ve beraberlik içinde nice güzel yıllar dilerim.

Salim Özdemir (Mainz Yabancılar Meclisi Başkanı): Almanya'daki göçmen gençlerin eğitim ve meslek şansları hala yetersiz. 2011'de hem yerel yönetimlerden, hem de merkezi yönetimden bu konuda daha etkin olmalarını bekliyorum.

Mustafa Yüce (Weilburg İl Meclisi Üyesi): 2010 insanlara maddi sıkıntılar getirdi. Yeni yılda işsizlere iş bulunmasını, yoksulların daha iyi bir yaşama sahip olmalarını diliyorum.

Birgül Özçetin (Sağlık sektörü çalışanı): Sağlık sektöründe çalışan birisi olarak öncelikle herşeyin başı sağlık diyorum. Bunun içinde sağlık alanında hükümetin daha fazla kısıntıya gitmemesini istiyorum.

Ali Ayaz (Sanatçı): 2011'in stresten ve savaş korkusundan uzak bir yıl olmasını diliyorum. Sanata ve sanatçılara daha fazla sosyal güvence verilmesini, onlar için yeni düzenlemeler yapılmasını istiyorum.

Goncagül Sayman (Ressam ve öğretmen): Eğitimde ve sağlıkta kısıtlanmaya gidilirse sağlıksız, bilinçsiz ve eğitim düzeyi düşük bir toplum oluşur. 2011'in bu yönde daha cömert olmasını diliyorum.

Sıla Zeynep Alaşalvar (Şair ve yazar): 2011'in Türkiye ve tüm dünya halkları için savaştan, şiddetten uzak bir yıl olmasını ve herkese barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Aynur Akdeniz (Avukat): 2011'in hakka ve hukuka daha fazla önem verildiği bir yıl olmasını isterken, vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyorum.

İsmail Kahraman (Antrenör): Emekli bir vatandaş olarak tabiki öncelikle emeklilik maaşlarının biraz daha yaşanılır koşullara getirilmesini isterim. Daha çok spor tesisi yapılmasını da arzu ediyorum.

Gülşen Demirörs (Hamburg): “2010 yılını geride bırakırken, 2011 yılının her konuda çok daha iyi olacağından umutluyum. Ben emekli öğretmenim ve yılın hemen hemen 10 ayını Türkiye'de geçiriyorum. Bunun devamını diliyorum.”

Ayla Tosun (Hamburg): “Yeni yıl bana olumlu yönde değişiklikler getireceğine inanıyorum. Örneğin yeni yılda Türkiye'de güzel bir tatil geçirmeyi planladım. Yeni yılın herkese hayırlı olmasını diliyorum ”.

Nuray Paulsen (Hamburg): "İnsanların dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmadan karşılıklı hoşgörülü olabilmemizi arzu ediyorum. Ailemin yeni yılda çok daha sağlıklı ve mutlu olması dileklerimle yeni yıla gireceğiz ”.


Şenay Beksaç (Hamburg): Yeni yılda yaşadığımız ülkede daha iyi siyaset yapılmasını, özellikle çocuklarımızın eğitiminden, sosyal projelerden kısıtlamalar yapılmamasını diliyorum.”

Sevim Lehnert (Hamburg): “Ekonomik krizin tamamıyla atlatılmasını, işsizlik oranının sıfıra inmesini diliyorum. İnşallah yeni yıl hepimize olumlu gelişmeler getirir.”

Ali Akdeniz (Dernek Başkanı): Veliler Derneği başkanı ve yerel politikacı olarak eğitim alanında kesinlikle tasarrufa gidilmemesini ve daha fazla olanak yaratılmasını isterken, 2011'in gurbetçilerimiz için sağlık, mutluluk ve barış dolu bir yıl olmasını diliyorum.

Elif Kaya: “2011 yılına çılgınca arkadaşlarımla eğlenerek girmeyi planladım. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yeni yılın benim ve herkes için sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçmesini diliyorum ”.

Esma Sonnemaeker: “Benim yeni yıldan en büyük beklentim sağlığımın yerinde olması ve insanların bütün dileklerinin yerine gelmesini diliyorum. Çünkü hiç bir zaman ümidimizi yitirmemeliyiz ve geriye değil ileriye ümitle bakmalıyız ”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!