Sultanbeyli’de 700 bin liralık kuyumcu soygunu

Güncelleme Tarihi:

Sultanbeyli’de 700 bin liralık kuyumcu soygunu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 11:47

İstanbul Sultanbeyli'de sabah yeni açılan kuyumcu dükkanına giren silahlı ve kar maskeli 2 kişi, yaklaşık 700 bin lira değerinde 6-7 kilogram ağırlığında altın ve ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

Fatih Bulvarı 214 numarada bulunan Doğu isimli kuyumcu dükkanını saat 08.45’de açan işyeri sahibi İlhan Çetin, altın ve diğer ziynet eşyalarını vitrine dizmeye başladı. Bu sırada kuyumcu dükkanına giren silahlı ve kar maskeli 2 kişi işyeri sahibi İlhan Çetin’i silahla tehdit ederek kasada bulunan 6-7 kilogram ağırlığındaki altın ve ziynet eşyasını sırt çantasına koyarak kayıplara karıştı. İki soyguncunun altınları aldıktan sonra ters istikametlere doğru yaya kaçtıkları öğrenildi.

Çalınan altın ve ziynet eşyalarının yaklaşık 700 bin lira değerinde olduğu belirtildi. Soygunun ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Polis ekipleri kuyumcunun çevresine güvenlik şeridi çekerken olay yeri inceleme ekipleri de kuyumcu dükkanında detaylı bir inceleme yaparak delil topladı. İşyeri sahibi İlhan Çetin’in ifadesini alan polis ekipleri soyguncuların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.

Soygun haberini alarak olay yerine gelen işyeri sahibi İlhan Çetin’in ağabeyi Muhsin Çetin kardeşiyle görüştükten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Kar maskeli ve silahlı 2 kişi dükkanın açılmasının hemen ardından içeri girmişler. Kardeşimi etkisiz hale getirdikten sonra kasadan 6-7 kilo altın ve ziynet eşyasını alarak yaya olarak kaçmışlar. Çalınan malzemelerin değeri yaklaşık 700 bin lira” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!