22 Dede hizmette

Güncelleme Tarihi:

22 Dede hizmette
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 15:55

AVRUPA’nın çeşitli kentlerinde Muharrem Ayı etkinlikleri için Avrupa Cem Vakfı tarafından davet edilen 22 Dede Almanya'ya geldi.


Avrupa Cem Vakfı Alevi Federasyonu üyesi Dedeler adına konuşan, Avrupa Dedeler Kurulu Başkanı Hamza Kurnaz, ”Dedelerimiz Türkiye'den tamamıyla Cem Vakfı’nın kendi olanakları ile geldiler. Buradaki hizmetleri yine Cem Vakfı Avrupa Alevi Federasyonu (Cem Vakfı AAF) tarafından karşılanıyor. Biz tamamen bağımsız hareket ediyoruz. Muharrem Ayı'nda vatandaşlarımıza hizmet etmek için kendi imkanlarımızla geldik" dedi.

SİYASETTEN UZAĞIZ
Avrupa Cem Vakfı Alevi Federasyonu Başkanı Bektaş Ceren de “Siyasetten uzak bir kurumuz. Biz bir ibadet kurumuyuz ve bu inancımız doğrultusunda kültürel değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’den 22 Dedemizi Avrupa'ya getirttik. Muharrem Ayı süresince cem törenlerimizi yönetecekler. 19 Aralık Pazar günü Bad Kreuznach-Nahetalhalle'de tüm Avrupa'dan kardeşlerimizin katılacağı ilk birlik cemini yapacağız. Dedelerimiz bu cemde de hazır bulunacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!