"Sarrazin toplumu bölüyor"

Güncelleme Tarihi:

Sarrazin toplumu bölüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 15:03

ALMANYA'daki Türk ve Müslüman göçmenler ile Yahudiler'i hedef alan sözleriyle tepki çeken Thielo Sarrazin'e, oturduğu semtte üyesi bulunduğu SPD'nin Neue Westerd Teşkilatı Başkanı Robert Drewnick'ten tepki geldi. Charlottenburg Divan Derneği'nin düzenlediği toplantıya katılan Robert Drewnick Sarrazin'i entelektüel ırkçılık yapmakla suçladı.

Haberin Devamı

Drewnicki, Sarrazin'in söylemleriyle sadece Türk ve Müslüman göçmenlere değil Alman toplumuna da zarar verdiğine dikkat çekerek, "28 Ağustos'ta Sarrazin'e mektup yazarak partiye zarar verdiğini ve kendi isteğiyle partiden ayrılmasını istedim" dedi.

KIŞKIRTICI VE BİLİNÇSİZ
Sarrazin'in kitabındaki söylemlerinin kışkırtıcı, tehlikeli ve asılsız olduğunu belirten SPD Berlin Eyalet Milletvekili Ülker Radziwill, "Sarrazin provokasyon yapıp, toplumdaki barış ve huzuru bozuyor. Sağduyulu Almanlar buna müsaade etmemelidir. Bir an önce partiden atılmasını istiyoruz" dedi. Charlottenburg-Wilmersbdorf İlçesi Gençlik, Aile, Spor ve Eğitim Müdürü Reinhard Neumann, eğitimin önemine değinerek, bilinçsiz ve asılsız iddiaların toplumda ayrışmalara neden olduğunu söyledi. Neumann kendisine yöneltilen 'Almanya'da entelektüel ırkçılık var mı?' sorusuna da, "Maalesef üzülerek görüyoruz ki, Almanya'da entelektüel ırkçılık var" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!