Türkiye'nin gönüllü elçileri oldular

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin gönüllü elçileri oldular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2010 14:53

AFS programları ile Türkiye'de yaşayıp Türkçe öğrenen Alman öğrenciler, yaşadıkları ülkede Türkiye'nin gönüllü elçiliğini yapıyorlar.

DÜNYA çapında 50'yi aşkın ofisiyle 60 yıldan fazla bir sürede öğrenci değişim programları düzenleyen uluslararası öğrenci değişim organizasyonu AFS aracılığı ile Türkiye'ye gidip Türkçe öğrenen gençler yaşadıkları ülkede Türkiye'nin gönüllü elçiliğini yapıyorlar.

Mercator Vakfı'nın desteklediği ve öğrencilere burs verdiği gönüllü değişim programı çerçevesinde bu programa katılıp Karadeniz Ereğli'de kaldığı 10 ay içinde çok iyi derecede Türkçe öğrenen Alman öğrenci Jennifer Hecht, odasını Türkiye posterleriyle donattığını söyleyip şöyle konuştu: "Karadeniz Ereğli'de bir ailem ve kardeşlerim oldu. Kardeşim Dilara sayesinde Türk dizilerini izlemeye başladım ve şimdi de bu dizileri internetten hiç kaçırmıyorum. Ben kendimi artık Türk gibi hissediyorum. Mümkün oldukça Almanya'da da Türkçe konuşuyorum. Türkiye'nin doğru tanıtımı için elimden geleni yapıyorum ve Türkiye'nin en güzel yönlerini herkese anlatıyorum."

ENTEGRASYON KARŞILIKLIDIR
Bir yıl boyunca Antalya'da kalan Freiburglu Helen Schmitz (18) ise Türkiye'de çok farklı deneyimler yaşadığını belirterek, "Türkiye'de yeni bir annem ve ablam oldu. Günlüğüm var ve hergün yaşadıklarımı günlüğüme Türkçe olarak yazıyorum. Almanya'da yaşayan fakir Türk ailelerin çocuklarına okuldaki dersleri için yardım ediyorum. Entegrasyon sadece Türklerden beklenmemeli. Türkler Almanlara Almanlar da Türklere entegre olmalı" şeklinde konuştu. Ankara'dan Almanca öğrenmek için AFS aracılığıyla Bonn'a gelen 18 yaşındaki Ayşenur Şahin de şunları söyledi: "Almanya'nın kültürünü ve dilini öğreniyorum. Buraya gelirken Mercator Vakfı bana burs verdi. Kesinlikle bu programı herkese tavsiye ederim. Böylece hem dil öğreniyoruz hem de Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuyoruz.” AFS gönüllü değişim programlarına katılmak dünyanın farklı ülkelerinde eğitim almak için daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.afs.deinternet adresinden bilgi edinebilirler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!