MHP'li başkanın istifası istendi

Güncelleme Tarihi:

MHPli başkanın istifası istendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2010 10:23

MİLLİYETCİ Hareket Partisi (MHP) Uşak İl Başkanlığı, seçim öncesi vaatleri yerine getirmediği gerekçesiyle Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın MHP'den istifasını istedi.

MHP Uşak İl Teşkilatı, Başkan Dr. Metin Deniz Savaş başkanlığında saat 21.00'de toplantı düzenledi. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından teşkilat adına yazılı bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Dr. Metin Deniz Savaş, seçim öncesi verdiği vaatleri tutmadığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın partiden istifasını istedi.

Dr. Savaş, “MHP, kendisini milletine adamış, millet ve devlet bekasını her şeyin üstünde tutan siyasi bir harekettir. En büyük özelliği, verdiği sözleri yerine getirmesi ve arkasında durmasıdır. Ancak MHP mensuplarının yoğun gayret, fedakarlık ve beraberlik içerisinde gösterdiği çalışmalar ve halkımızın MHP’ye gösterdiği teveccüh sonucu Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, partinin Uşak halkına verdiği sözleri yerine getiremeyeceği kanaatine vardığından teşkilat olarak istifasını istedik” dedi.

Belediye Başkanı Erdoğan'ın halktan kopuk bir yönetim sergilediğini ifade eden Dr. Savaş, şunları söyledi:
“Seçim öncesi MHP’nin gündeminde olmayan, ancak yaptığı şahsi uygulamalarla, partimizi Uşak halkıyla karşı karşıya getiren Ali Erdoğan, halka rağmen halka inat uygulamalar sergileyerek, ‘herkese kapım açık olacak’ vaadiyle kapılarını Uşak halkına kapatmış, gelen yoğun şikayetleri dikkate almamıştır. 6 aydır MHP Meclis Grubu ile grup toplantısı yapmamış dolayısıyla belediyede uyum, ahenk ve iç denetimi sağlayamaması ve mensubu bulunduğu MHP’nin temel ilke, görüş ve tespitlerine aykırı hareket ederek parti disiplinine de uymamıştır. İl yönetimi olarak yapılan değerlendirme sonucunda partimizce Uşak halkına verilen sözlerine yerine getiremeyeceği kanaatine varılan Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın partimizden istifası istenmiştir. MHP bu süreçten sonra Uşak halkına vermiş olduğu sözlerin arkasında duracak ve takipçisi olacaktır.”

MHP Genel Merkezi tarafından Erdoğan’ın partiden ihraç edildiği, Belediye Başkanlığı görevinden de istifa etmesinin istendiği iddia edildi.
Kendisine herhangi bir yazılı belge tebliğ edilmediğini ifade eden Başkan Erdoğan ise “Bekleyelim görelim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!