Türk gençleri için kampanya

Güncelleme Tarihi:

Türk gençleri için kampanya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 13:40

İNTERNET üzerinden Türk gençlerine yardımcı olmak amacıyla başlatılan 'jugendnotmail goes Türkisch' adlı kampanyanın tanıtımı için Berlin'de düzenlenen toplantıya Türk sanatçılar Muhabet, Sıla Şahin, Özgür Özata ve Tayfun Baydar'ın yanı sıra ünlü sanatçı Ulrike Frank, Berlin Senatosu Göç ve Uyum Danışmanı Günter Piening ve Jung & Jetzt Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Claudine Krause katıldı.

Haberin Devamı

Berlin Türk Evi'ndeki toplantıda konuşan Krause, 10 yıldan beri dernek olarak internet üzerinden gençlerin problemlerine çözüm aradıklarını şimdi ise Türk gençlerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Krause, var olan "jugendnotmail" adlı danışmanlık hizmetini genişleterek, www.junoma.de adresinde Türkçe olarak hazırladıkları internet sayfasında Türkçe bilen iki danışman aracılığı ile anonim olarak yapılan yardım başvurularına cevap vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ünlü şarkıcı Muhabbet ise gençliğinde hem aile içinde hem de sokaklarda büyük sorunlar yaşadığını bu nedenle projeyi kalpten desteklediğini söyledi. RTL'in sevilen dizisi Gute Zeiten, schlechte Zeiten adlı dizide rol alan Sıla Şahin de Türk gençlerinin bir bölümünün sorunlarını paylaşmaktan kaçındığını bu nedenle internet üzerinden anonim yardım istenmesine olanak sunulmasının önemli olduğuna işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!