Belçika'da çifte cinayet şoku

Güncelleme Tarihi:

Belçikada çifte cinayet şoku
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 12:23

Belçika’nın Meulebeke kentinde yaşayan Mesut Uçar (34), kavgalı olduğu Süleyman Aygün(33) ile Uğur Aygün’ü(32) sokak ortasında tabanca ile öldürdükten sonra kaçtı. Uçar heryerde aranıyor.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın Batı Flaman Bölgesi'ne bağlı küçük yerleşim birimlerinden Meubeleke’de önceki gün işlenen çifte cinayetin şoku yaşanıyor. Süleyman Aygün (33) ve Uğur Aygün (32) kardeşleri sokak ortasında kurşun yağmuruna tutarak öldüren köylüsü Mesut Uçar (34) olay sonrası kayıplara karıştı. Polise teslim olan Uçar'ın kardeşi Hasan sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay yerinde öldü
Süleyman Aygün olay yerinde, kardeşi Uğur Aygün ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aslen Afyon İli, Emirdağ İlçesi Güveççi Köyü halkından olan Süleyman ve Uğur Aygün kardeşler gibi Uçar ailesinin de Güveççi köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Belçika’nın bu uzak köşesinde birlikte yaşayan Güveççililer ise işlenen cinayet ile şok oldular.

4 yıl önce başladı
Aile yakınlarının verdiği bilgiye göre iki taraf arasındaki sürtüşme 4 yıl önce bir diskotekte başladı. Yakınları "Süleyman ve Uğur diskoteğe güneş gözlüğü ile giren Hasan Uçar'la dalga geçip tartıştı. Daha sonra iki taraf sık sık karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz temmuz ayında bu kavganın devamında Hasan Uçar Uğur'u bıçakladı. Olay mahkemelik oldu. Polis iki tarafın birbirine yaklaşmaması için "Sınır" belirledi ve tarafların girmemesi gereken bölgeleri her iki aileye aktardı. Ancak Aygün kardeşler cinayet günü Uçar ailesinin önüne gelelerek Mesut Uçar'ın otomobiline sopayla vurdu. Bunun üzerine Mesut Uçar silahını ateşledi.

Tam bir aile dramı
Kortrijk Sorgu Savcısı Dorien Ruttens; "Böyle bir cinayet ile ilk defa karşılaşıyoruz. Tam bir aile dramı. Olmaması gereken bir durum" diyerek, şimdi ailelerin yatıştırılması gerektiğine işaret etti. Belçika’da yaşayan Türkler arasında büyük üzüntüye neden olan cinayet sonrası, iki kardeşin cenazelerinin memleketlerine gönderilmesi için hazırlıklara başlandığı belirtildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!